Kanta-Häme

SSAB teki tulosta Raahen toinen masuuni rikki – Hämeenlinnaan terästä Ruotsista

SSAB lähes kaksinkertaisti tuloksensa vuoden takaisesta.
Raahesta saapuu yleensä päivittäin junalasti kuumavalssattua terästä Hämeenlinnaan.

Teräsyhtiö SSAB teki hyvän tuloksen tammi–maaliskuussa, vaikka Raahen yhden masuunin rikkoutuminen pilasi Europe-divisioonan tuloksen.

America ja Special Steel -divisioonat tekivät ennätyksellisen tuloksen. Konsernin tulos lähes kaksinkertaistui viime vuoden vastaavasta jaksosta 122,1 miljoonaan euroon.

 

SSAB teki niin hyvän tuloksen, että sen nettovelkaantumisaste laski 16 prosenttiin. Osavuosikatsauksessa todetaan, että vahvistunut tase luo hyvät edellytykset kehittää yhtiötä investoinneilla ja yritysostoilla.

– Raahen toisen masuunin puhkeaminen aiheutti kahdeksan viikon korjaus- ja huoltostopin, kertoo SSAB Europen johtaja Olavi Huhtala.

Europen tulosta nakersi hieman myös autoteollisuuden kysynnän heikentyminen. Huhtala pitää siihen syynä muun muassa viimeaikaista päästökeskustelua.

Huhtala näkee erittäin myönteisenä, että konsernin muut suuret divisioonat tekevät hyvää tulosta, kun Europella on vaikeuksia.

– Kun olemme koko ajan pystyneet parantamaan omavaraisuusastettamme, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on investointeihin.

Huhtala sanoo, että yhtiö on kyennyt tähänkin asti tekemään suunnitellut investoinnit. Hyvä tase ei sikäli tuo muutosta.

– Hyvä omavaraisuusaste antaa kuitenkin mahdollisuuksia.

SSAB:n tammi–maaliskuun liikevaihto kasvoi runsaaseen 1 900 miljoonaa euroon. Tulos ennen veroja kasvoi yli 90 prosenttia vuoden takaisesta 122,1 miljoonaan euroon.

 

Teräskonserni arvioi, että vuoden toisesta neljänneksestä tulee sille taloudellisesti hyvä. Näin siitäkin huolimatta, että autoteollisuuden kysynnän heikentyminen aiheuttaa jonkin verran epävarmuutta.

SSAB:n tulos oli hieman ennakoitua parempi. Tuloksen julkistamisen jälkeen yhtiön osakkeiden kurssit kohosivat useita prosentteja Helsingin pörssissä, jossa osakeindeksit muuten olivat laskussa.

SSAB julkaisee tuloksensa Ruotsin kruunuina. Uutisessa kruunut on muutettu euroiksi. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

24.1.2020