Kanta-Häme

SSAB:n jakeluunmyös yt-neuvottelut

SSAB aikoo vähentää Suomen jakelutoiminnastaan parikymmentä työntekijää. Puolet tästä henkilöstömäärästä olisi ylempiä toimihenkilöitä ja toinen puoli toimihenkilöitä.

Teräsyhtiö käynnistää yt-neuvottelut jakeluliiketoiminnassaan, jonka piirissä on 102 työntekijää. Heidän toimipaikkansa ovat yhdeksässä Suomen kaupungissa, joista yksi on Hämeenlinna.

Henkilöstövähennykset ovat osa järjestelyjä, joilla on tarkoitus saada synergiaa SSAB:n ja Rautaruukin yhdistämisestä. Yhdistämisestä on tarkoitus saada 150 miljoonan euron säästöt. Henkilöstön vähentämistarpeeksi on arvioitu 900.

SSAB ilmoitti tällä viikolla myös konsernihallinnon yt-neuvotteluista, joilla vähennetään lähinnä ylempien toimihenkilöiden määrää Suomessa. Neuvottelujen piiriin kuuluu 251 muun muassa Hämeenlinnasta ja vähennystarpeeksi on arvioitu 35 työntekijää.

SSAB ei ole vielä ilmoittanut, miten henkilöstövähennyksiä tehdään tuotannossa. Toimitusjohtaja Martin Lindqvist on kuitenkin kertonut, että yhtään suurta tuotantolaitosta ei suljeta. (HäSa)