fbpx
Kanta-Häme

SSAB:n liikevaihto ja tulos pysyivät ennallaan

SSAB:n huhti-kesäkuun tulos ei yllättänyt. Teräsyhtiön liikevaihto ja tulos pysyivät kutakuinkin viime vuoden tasolla.

Kvarttolevyjen hintojen lasku Pohjois-Amerikassa ja Luulajan masuunin saneeraus heikensivät liikevoittoa vuoden alusta. Kvarttolevyjen hinnat ovat laskeneet Pohjois-Amerikassa viime vuoden lokakuusta lähtien.

Yhtiön huhti-kesäkuun 15,3 miljardin kruunun liikevaihdosta jäi rahoituserien jälkeen vain 79 miljoonaa voittoa. Liikevoitto oli 292 miljoonaa kruunua. Luvuissa on vielä 9 miljoonaa kruunua kertaluonteisia kuluja SSAB:n ja Rautaruukin yhdistymisestä.

Terästeollisuuden markkinatilanne on lähes kaikkialla maailmassa heikko. Globaalisti kapasiteetista on käytössä vain noin 72 prosenttia. Euroopassa kysyntä pysyi katsauskaudella ennallaan, mutta markkinat heikkenivät Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

SSAB Europe -divisioonan, johon kuuluu myös Hämeenlinnan tehdas, liikevaihto kasvoi 8 prosenttia vuoden takaisesta. Tuotteiden hinnat laskivat 6 prosenttia, mutta tuotantoa kasvatettiin ja kuluja alennettiin.

SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist ilmoittaa, että yhtiö on saavuttanut pysyvät noin 525 miljoonan kruunun säästöt sulauttamalla Rautaruukin itseensä.

– Kuten olemme aiemmin ilmoittaneet, 1,4 miljardin kruunun vuosittaiset kustannussäästöt saavutetaan täysimääräisesti jo vuoden 2016 toisesta vuosipuoliskosta lähtien, Lindqvist kertoo katsauksessaan. HäSa

Menot