Kanta-Häme

SSAB:n Löf aikaisti eroaan

SSAB:n hallituksen puheenjohtaja Sverker-Martin Löf eroaa tehtävästään jo tämän kevään yhtiökokouksessa. Löf on ilmoittanut, että hän ei ole käytettävissä uudelleenvalintaan pörssiyhtiöissä, joiden hallituksissa hän istuu.

Sverker-Martin Löf ilmoitti joulukuussa, että hän eroaa hallituksien jäsenyydestä keväällä 2016. Löfin ympärille oli syntynyt skandaali, kun ruotsalaiset lehdet paljastivat hänen viettävän ylellistä elämää suuryhtiöiden varoilla.

Löf on Ruotsin Handelsbanken-leirin vanha luottomies, joka on teräsyhtiö SSAB:n lisäksi puheenjohtaja metsäyhtiö SCA:n ja Industrivärdenin hallituksissa. Hän on myös hallituksen jäsen Ericssonissa ja Handelsbankenissa.

Raju arvostelu…varojen käytöstä

Svenska Dagbladet -lehti kertoi, että Sverker-Martin Löf muun muassa käyttää perheensä kanssa SCA:n suihkukonetta ja pitää yhtiön metsästyshuvilaa omanaan. Juhliin on saatettu tilata lisää juomia helikopterilla.

Paljastukset Sverker-Martin Löfin elämäntavasta synnyttivät kohun Ruotsissa. Tiedotusvälineissä arvosteltiin toimintaa ankarasti ja muun muassa arvioitiin, että Löfin johtamissa yrityksissä kulttuuri haisee.

Industrivärden esittää SSAB:n nimitystoimikunnalle, että uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valitaan kevään yhtiökokouksessa Bengt Kjell. Kjell on Handelsbankenin tytäryhtiön Handel och Industrin toimitusjohtaja.

Industrivärdenillä on SSAB:n yhtiökokouksessa enemmän äänivaltaa kuin Suomen valtion omistamalla Solidium-sijoitisyhtiöllä. Solidium on kuitenkin osakepääomaltaan SSAB:n suurin osakas. (HäSa)