Kanta-Häme

Stam1na sulkeutui Sound Supremeen

Suomalaisen hevin lippulaiva, lemiläinen Stam1na äänittää uuden albuminsa Hämeenlinnassa Sound Supreme -studiolla.

Levyn äänityksistä vastaa myös tuottajan valtaistuimella istuva Sound Supremen isäntä Janne Saksa. Varsinaiset äänitykset alkoivat tällä viikolla ja kestävät reilun kuukauden päivät.

– Tässä on puolitoista päivää säädetty rumpuosastoa paikoilleen, studiota yhtyeen kanssa tiistaina kuntoon valmistellut Saksa kertoi.

Levyn on määrä ilmestyä helmikuussa. Sitä ennen edessä on ahkeraa työskentelyä studioon sulkeutuneena.

Yhtyeen kotisivujen, lehdistötiedotteiden ja antamiensa haastattelujen perusteella Stam1nan herrat ovat huumorintajultaan vähintään yhtä kieroja ja koukeroisia kuin on yhtyeen musiikki. Solisti Antti Hyyrysen mukaan tuleva, kuudes albumi käsittelee matkantekoa.

– Etenkin päätepysäkkiä, ellei peräti sitten tien päättymistä, Hyyrynen toteaa arvoituksellisesti yhtyeen lehdistötiedotteessa.

Kaikkea sorkitaan

Millainen koettelemus levynteosta lopulta tulee, voi tuottaja Saksa vain arvailla.

– En ole tuntenut jätkiä kovin pitkään, joten todennäköisesti tässä on vielä menossa kohtelias vaihe. Hieman vasta tutustumme toisiimme…

Saksa on jo perehtynyt uusien kappaleiden demoihin ja kuullut biisejä yhtyeen treenikämpällä. Omaa rooliaan tuotannossa hän kuvailee ”preppaajaksi”.

–  Minulla ei ole tapana päsmäröidä, mutta jokaista biisiä olen vähän jo sorkkinut ja virtaviivaistanut. Porukka vaikuttaa ehdotuksilleni vastaanottavaiselta.

Biisiraakileiden perusteella talvella päivänvalon näkee varsin stam1namainen metallikiekko.

–  Stam1na ei ole aivan sitä helpointa poppia. Melko moninaista materiaalia on luvassa, Saksa summaa. (HäSa)