Kanta-Häme

Starttirahojen lausunnoista kiista Hämeessä

Konsultointiyrityksen mielestä Hämeen ely-keskus räätälöi starttirahalausunnot ”tietyille alueellisille toimijoille”. Yritys valitti ely-keskuksen viime lokakuun hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen, joka kumosi hankintapäätöksen kesäkuussa.

Hämeen ely-keskus on tehnyt uuden hankintapäätöksen, jonka tulos on samanlainen kuin alkuperäisen. Tästä päätöksestä ei ole valitettu ja se on saanut jo lainvoiman.

– Olemme perustelleet pisteytyksen kuten markkinaoikeuden vaati. Lopputulos oli sama, ely-keskuksen yksikönjohtaja Jarmo Paukku sanoo.

Ely-keskus valitsi lausuntojen antajiksi Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen, Hyvinkään-Riihimäen Seudun Uusyrityskeskuksen, Yrityspajan, Hämeen uusyrityskeskuksen, Kehittämisosuuskunta Liidon, KK Valmennuskeskuksen, Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden alueen uusyrityskeskuksen. Valtaosa valituista yhteisöistä on yleishyödyllisiä elinkeinojen kehittämisyhteisöjä. Paukku kiistää, että valinnalla olisi haluttu suosia tällaisia yhteisöjä.

Markkinaoikeuden mukaan ely-keskus ei alkuperäisessä hankintapäätöksessä perustellut, mihin tarjousten eroihin niiden pisteytys perustui. Päätöksessä ei kerrottu, mihin vertailu perustui.

Päätöksestä valittanut konsultointiyritys ihmetteli, että yrityksen tarjousta oli arvioitu täysin toisin Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tarjouskilpailussa. Se oli valittu yhdeksi lausunnonantajaksi. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020