Kanta-Häme

Steelers kutsuu tyttöjä salibandyn pariin

Steelers kutsuu lisää tyttöjä pelaamaan salibandya ja järjestää ystävänpäivänä eli lauantaina 14. helmikuuta tutustumistapahtuman, jossa kaiken ikäiset tytöt pääsevät kokeilemaan vauhdikasta lajia.

Tyttösäbä on timanttia -tapahtuma alkaa kello 16 eli tuntia ennen Elenia-Areenassa pelattavaa Steelersin naisjoukkueen liigaottelua.

– Tytöt pääsevät kokeilemaan salibandyn harjoittelua erilaisilla tekniikkarasteilla. Mailoja ei tarvitse olla mukana, vaan niitä löytyy lainaksi, kertoo Steelersin E- ja D-tyttöjen valmentaja Raimo Matinkari.

Matinkari kertoo, että Steelersissä on pari vuotta pyritty lisäämään tyttöpelaajien määrää.

Erinomainen laji myös tytöille

– Tämä on erinomainen laji myös tytöille, ja nyt meillä on Hämeenlinnassa mahdollisuus seurata myös naisten huippusalibandya, kun naisjoukkue pelaa liigassa.

Steelers on reilussa vuodessa tuplannut tyttöpelaajien määrän. Heitä on nyt mukana noin 70. Nuorimpia ovat vuonna 2005 syntyneet F-tytöt.

– He vielä harjoittelevat harjoittelemista eivätkä vielä ole osallistuneet salibandyliiton sarjoihin. Hekin ovat kuitenkin jo osallistuneet turnauksiin ja voittaneet tällä kaudella kaikki pelinsä.

Jokaiseen ikäryhmään mahtuu uusia

Kolme Steelersin tyttöjoukkueista pelaa salibandyliiton sarjoissa. Parhaiten ovat menestyneet E- ja D-tytöt, jotka ovat molemmat oman sarjansa kärjessä. Lisäksi oma joukkueensa on myös B-tytöillä.

Jokaiseen ikäryhmään otetaan vielä pelaajia, mutta varsinkin nuorimpia tarvitaan mukaan lisää.

– Tavoitteenamme on, että kaikki Steelers-tytöt saavat hyvää valmennusta, mutta silti kaikilla on kivaa. Asioita tehdään hymy huulilla, mutta silti tosissaan, kuvailee Raimo Matinkari.

Steelersin naisjoukkue kohtaa liigaottelussa 14. helmikuuta kello 17 Tampereen Classicin. Ottelun yhteydessä Steelersin tytöt pelaavat ensimmäisellä erätauolla näytösottelun ja laukovat toisella tauolla rankkareita.

Sisäänpääsy tapahtumaan ja otteluun on ilmainen kaikille vuonna 1995 ja sitä myöhemmin syntyneille tytöille. (HäSa)