Kanta-Häme

Stubb ei sano vielä mitään

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Alexander Stubb pyöräili lauantaina Nurmijärveltä Tampereelle vauhdittaakseen EU-kampanjaansa, mutta päivän kuumin puheenaihe oli odotetusti puolueen puheenjohtajakisa.

– Joka pysähdyksellä sitä tivataan. Kaikki siitä kysyvät, hän sanoi pyöräkiertueen saavuttua Hämeenlinnan kävelykadulle lauantaina alkuiltapäivästä.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb on ollut kyselyissä sekä suuren yleisön että kokoomuksen kannattajien suosikki puolueen uudeksi puheenjohtajaksi sekä samalla pääministeriehdokkaaksi.

Stubb on luvannut ensi viikon alussa ilmoittaa, lähteekö puheenjohtajakisaan vai ei.

Hän miltei hermostui kysymyksestä, eikö tiivis puheenjohtajaspekulaatio vie pohjaa eurovaalikampanjalta.

– Ei vie. Enkä sitä paitsi ole vielä vastannut mitään, hän sanoi.

Stubb korostaa, että EU-vaalit käydään täysillä. Hän pitää kuitenkin suurena kunniana sitä, että hänen nimellään spekuloidaan puoluejohtajakisassa.

– Pääasia on, että kokoomukselle saadaan hyvä puheenjohtaja, jonka johdolla voitetaan vuoden 2015 eduskuntavaalit, hän sanoi.

Hyviä puheenjohtajaehdokkaita olisivat hänen mielestään jo kampanjansa avannut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sekä esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko. Stubb heitti ilmaan myös toiveen, että hämeenlinnalainen Sirpa Pietikäinen lähtisi ehdolle.

Vankilanjohtaja …matkaoppaana

Alexander Stubbin yli 160 kilometrin mittainen eurovaalipyöräily alkoi lauantaiaamuna Nurmijärven Klaukkalasta. Matkalla hän pysähtyi Hämeenlinnan lisäksi Hyvinkäällä, Riihimäellä, Valkeakoskella ja Lempäälässä.

Kuka tahansa olisi ollut tervetullut ministerin seuraksi pyörämatkalle, mutta enimmäkseen hän sai taivaltaa apujoukkoina toimineiden pyöräily-ystäviensä Pasi Ahlroosin ja Kreu Maisniemen seurassa.

Hyvinkäällä parikymmentä Hyvinkään pyöräilyseuran jäsentä saatteli polkijoita.

Janakkalasta Hämeenlinnan keskustan kautta Iittalaan ministeri pyöräili turvallisessa seurassa, sillä oppaana oli vankilanjohtaja Samuli Laulumaa.

– Ei minulla ole niinkään poliittista sidosta tähän, vaan tämä pyöräilyharrastus, Laulumaa huomautti. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic