Kanta-Häme Kulttuuri Hämeenlinna

Hardcore-punkia räyhännyt riihimäkeläinen ryhtyi Suisto-klubin promoottoriksi: “Musiikillisia tarpeita tässä pyritään täyttämään”

Suiston uusi promoottori Janne Tamminen on laulanut punk-bändissä ja toiminut esimerkiksi HIM:in ja Haloo Helsingin kiertuemanagerina. Hänet valittiin vuonna 2014 vuoden tapahtumatuottajaksi.
Janne Tamminen on toiminut monen Suomen eturivin artistin kiertuemanagerina. Nyt hän aloittaa Hämeenlinnan Suisto-klubin promoottorina. Kuva: Jussi Sallinen
Janne Tamminen on toiminut monen Suomen eturivin artistin kiertuemanagerina. Nyt hän aloittaa Hämeenlinnan Suisto-klubin promoottorina. Kuva: Jussi Sallinen

Riihimäkeläinen Janne Tamminen aloittaa Hämeenlinnan Suisto-klubin uutena promoottorina. Tiedotteessa livemusiikin ammattilaiseksi ja “tee se itse -punkkariksi” kutsutun Tammisen CV:stä löytyy lukuisia areena- ja keikkatuotantoja Suomen eturivin artistien taustalla.

Tamminen on toiminut muun muassa HIM:in, Michael Monroen, Don Huonojen, Evelinan ja Haloo Helsinki! -yhtyeen kiertuemanagerina.

– Pesti Suiston promoottorina on hieno uusi haaste, Tamminen sanoo.

Riihimäkeläisenä Tammisella on hyvä näkemys hämäläisestä mielenmaisemasta.

– Hämäläisten musiikillisia tarpeita tässä pyritään täyttämään niin hyvin kuin vaan pystytään.

Punkbändistä levy-yhtiöön ja musiikkitoimittajaksi

Tamminen on ehtinyt olla monessa mukana Suomen musiikkikentällä. Teinivuosien metalliharrastelun jälkeen hän tuli tutuksi riihimäkeläisen hardcorepunk-bändi Endstandin vokalistina.

90-luvun puolivälissä Tamminen järjesti aktiivisesti keikkoja ja alkoi tuoda pian myös ulkomaisia bändejä Suomeen.

Noihin aikoihin hän myös perusti ystävänsä kanssa levy-yhtiö Combat Rock Industryn, josta on juuri julkaistu dokumenttielokuva Tee se itse -elämä. Combat Rock Industry julkaisi muun muassa Endstandin, Wastedin, Manifesto Jukeboxin ja Kakka-Hätä 77:n levyjä.

Yhtiö pyöritti myös levykauppaa Helsingissä.

– 2000-luvun alussa toimin myös musiikkitoimittajana MoonTV:llä ja Sue-lehdessä, Tamminen kertoo Suiston tiedotteessa.

Lopetettuaan pestinsä sekä Combat Rockin että Endstandin parissa Tammisen oli aika siirtyä muihin hommiin vuonna 2010.

 

Live-tallenne Endstandin keikalta 2001. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jos video ei näy, pääset siihen tästä linkistä.

 

Miehen meriittilistalta löytyy venue managerin pesti Helsingin The Circuksessa sekä tapahtumatuotantoa Warner Music Livellä, minkä ansiosta Tamminen valittiin vuonna 2014 Musiikki ja Median vuotuisessa gaalassa vuoden tapahtumatuottajaksi.

Suiston omistaja Ukri Kokkonen kertoo tiedotteessa, että Suisto toivottaa Tammisen lämpimästi tervetulleeksi tiimiinsä. Ennen Tammista Suiston promoottorina toimi Eero Jääskeläinen.