Kanta-Häme

Suistolle saapuva Karina soittaa viiden tähden indiepoppia

Suomi-indien tuoreimpiin tulokkaisiin kuuluva Karina nappasi esikoislevyllään Helsingin Sanomista täydet viisi tähteä.

Kesän kaikilla merkittävillä festivaaleilla soittava yhtye nousee perjantai-iltana Suiston lavalle intiimiä klubikeikkaa varten.

Hämeen Sanomat tavoitti yhtyeen basistin Helmi Tikkasen kertomaan hieman siitä, mikä Karina oikein on.

– Keikkakokoonpanoomme kuuluu neljä henkilöä, mutta vakituisesti meitä on bändissä kolme. Soitamme suomenkielistä indiepoppia, ehkä jollain tavalla uudempaa kuin mitä on ennen kuultu. Sideways-festivaaleilla soittamamme keikan arviossa meitä verrattiin Sufjan Stevensiin ja Grizzly Beariin, mitkä ovat mielestäni aivan osuvat vertailukohdat.

Millaista meininkiä Karinan keikalla on odotettavissa?

– Intensiivistä. Musiikissamme on kuultavissa monia eri päitä ja tunteita. Keikoilla olemme rauhaisassa tilassa.

Miltä suosio on tuntunut? Yllättikö Helsingin Sanomien viisi tähteä?

– Tietyllä tavalla on yllättänyt se, miten paljon Hesarin arvio on poikinut. Esimerkiksi levynjulkaisukeikallamme oli sen ansioita paljon porukkaa, ja ihmiset ovat löytäneet myös muille keikoillemme. Toisaalta onhan se ollut ykkösunelma, ja joka kerta on hieno tunne vetää itse tekemäänsä musiikkia yleisölle.

– Olimme 19-vuotiaita, kun aloitimme vuonna 2014. Olimme kokemattomia emmekä tunteneet ketään. Opettelimme tekemään kaiken itse, mikä on näin jälkikäteen mietittynä ollut iso työ. Toisaalta se oli meille hyvä koulu, ja meidän täytyi se bändinä käydä läpi.

Miten kauan olette soittaneet yhdessä?

– Tutustuimme toisiimme lukiossa. Olemme Karinin kanssa samanikäisiä, ja olemme aina tehneet yhdessä jotain projekteja. Karina on kuitenkin selvästi erilainen ja ensimmäinen oikea musiikkijuttu, missä olemme mukana.

Olette kaikki kolme käyneet Sibelius-lukion. Oliko teidän tarkoituskin alkaa muusikoiksi?

– Kyllä meillä kaikilla on ollut haave, että haluamme tehdä musiikkia elääksemme. Nyt vuosien aikana se on vielä konkretisoitunut.

Keille suosittelisit musiikkianne?

– Musiikkimme on monipuolista, joten uskon, että monenlaiset ihmiset voivat löytää siitä jotain. Ehkä suosittelisin sitä etenkin sellaisille, jotka ovat turtuneet listapoppiin ja haluavat kuulla jotain uutta. HÄSA

Karina, Antti Autio ja Sätilä Suisto-klubilla (Verkatehtaankuja 7, Hämeenlinna) pe 15.6., showtime klo 22.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic