Kanta-Häme

Suiston kasvatti ottaa ohjat

24-vuotias Eero Jääskeläinen ottaa vuoden alussa vastuun Suistoklubin bändien buukkaamisesta ja markkinoinnista.

Tämän vuoden keväästä lähtien buukkauksista on vastannut promoottori Marko Nikula. Nikulan edustaman tamperelaisyhtiö Alt Agency & Managementin ja Suistoklubin omistajan Ukri Kokkosen yhteistyö päättyy vuoden lopussa.

Jääskeläinen perehtyy uuteen työhönsä jo joulukuun aikana Nikulan rinnalla.

– Päätös oli Nikulan ja minun yhteinen. Nikulalla on ollut kiireitä, sillä hän tekee myös toista baaria Tampereella. Totesimme, että rahkeet eivät riitä kaikkeen. Lisäksi tässä hommassa tarvitaan myös paikallisuutta, Kokkonen perustelee.

Nuoresta iästään huolimatta Jääskeläinen on musiikkibisneksessä jo vanha kettu. Keikkamyynnistä ja markkinoinnista on kertynyt kokemusta sekä Tiketissä että Tavastialla, missä mies on aiemmin työskennellyt.

Tämän lisäksi Jääskeläinen tunnetaan The Holy -bändin rumpalina. Viime viikolla Jääskeläinen poikkesi yhtyeensä kanssa ensimmäisillä Euroopan-keikoilla: Berliinissä ja Zürichissä.

Jääskeläinen kuvailee itseään Suiston kasvatiksi, jolle musiikkiklubista tuli toinen koti heti, kun ikää oli riittävästi. Hän on ehtinyt vetää paitsi Suiston house-bändiä, myös uusia nimiä tutuksi tehneitä Bläst-festivaaleja.

Suiston ohjelmistoon Jääskeläinen ei suunnittele suuria muutoksia, vaan aikoo jatkaa hyväksi havaitulla linjalla.

– Populaarimusiikkia mahdollisimman laajasti. Tuoreimpia nimiä ja toivottavasti saadaan Suistolle myös isompia nimiä.

Minkä artistin tai bändin haluaisit nähdä Suistolla?

– K-X-P olisi hienoa nähdä siinä tilassa.

K-X-P on elektronista rockia soittava suomalaisbändi.

Suiston kulunutta vuotta Ukri Kokkonen kuvaa talouden näkökulmasta hankalaksi.

– Tiukkaa on ollut. Ainahan tilanne on ollut kiikun kaakun, mutta kyllä homma jatkuu, Kokkonen sanoo.

Ensi vuodelle Kokkonen lupaa tunnetumpia nimiä, joita ei ennen Suiston lavalla ole nähty. Sopimussyistä nimiä ei kuitenkaan vielä voi julkistaa. Uutta ilmettä uuteen vuoteen haetaan myös muun muassa verkkosivuja uudistamalla.

Suiston toinen perustajajäsen Kristian Schmidt myi osuutensa Suistosta Kokkoselle viime maaliskuussa. Schmidt ja Kokkonen perustivat Verkatehtaalla toimivan Suistoklubin uudenvuodenaattona 2008. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic