Kanta-Häme Hämeenlinna

Suksi luisti Lasten Talviolympialaisissa – Linnanpuistossa oltiin pihalla kuin lumiukot

Äiti Sari Eerola (oik.) ja sisko Wilhelmiina kannustivat 5-vuotiasta Oskari Eerolaa tämän pinkaistessa 300 metrin pituiselle Lasten Talviolympialaisten hiihtolenkille Ahveniston moottoriradalla. Vaikuttaa mukavalta tapahtumalta. Mahdollisesti tästä tulee meille perinne, Sari Eerola totesi. Kuva: Tomi Vesaharju

Tyyli oli vapaa, kun Ahveniston moottoriradalla vietettiin sunnuntaina Hämeenlinnan Hiihtoseuran järjestämää hiihtotapahtumaa eli Lasten Talviolympialaisia.

Monenlaista tyyliä nähtiinkin, kun ladulla suihki yli 300 nuorta osallistujaa. Luistelutyylillä vauhdikkaasti veteli 6-vuotias Veikka Mattila.

– Oli kova kisa! Kaaduin, ja kaksi meni mun ohi, mutta mä vielä ohitin ne. Olen itse opetellut luistelutyylin. Sillä pääsee lujempaa kuin perinteisellä, nuori mies tokaisi tomerasti maaliin saavuttuaan, vaikkei leikkimielisessä kisassa aikaa otettukaan.

Kuusivuotias Oskari Eerola viiletti tuulispään lailla luistelutyylillä Ahveniston moottoriradalla järjestetyissä Lasten Talviolympialaisissa. Kuva: Tomi Vesaharju

Isä Veijo Mattilalla oli huollettavanaan melkoinen hiihtäjäkatras, sillä suksilla olivat myös 9-vuotias Ville, 7-vuotias Aada ja 4-vuotias Onni. Sylissä oli vielä kaksivuotias Tuure.

– Tämä oli odotettu vuoden kokokohta, että pääsee kisoihin. Sitä on treenattu kotona niin aikakisoilla kuin ampumahiihtokisoillakin. Oikeaa pyssyä ei kyllä ole, koska en ole uskaltanut näille vielä kivääriä ostaa, Veijo Mattila nauraa.

 

Jo 15. kertaa tapahtumaa järjestänyt Laura Kaukokari, entinen seuran kasvatti ja kilpahiihtäjä, oli tyytyväinen yli 300 osallistujaan.

– Tämä tapahtuma on seuran näyteikkuna. Haluamme esitellä hiihtoa harrastusmahdollisuutena. Perheet ovat tykänneet tapahtumasta ja sen konseptista.

 

Anna Kantolinna viimeisteli siskonsa Islan vanhan olkihatun päähänsä saanutta “lumiakkaa” Linnanpuistossa sunnuntaina järjestetyssä Ulkona kuin lumiukko -tapahtumassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Linnanpuistossa puolestaan taiteiltiin nuoskalumesta lumiukkoja Hämeenlinnan Ladun Ulkona kuin lumiukko -tapahtumassa.

Kello 13:n aikaan pystyssä oli jo 57 toinen toistaan erikoisempaa versiota.

Iris Kantolinna ja Hannu Mäkelä avustivat perheen pienimpiä Isla ja Anna Kantolinnaa kolmen lumiukon teossa. Yhdellä niistä oli päässään Islan olkihattu.

– Laitoimme vähän sammalta vyöksi ja hiiliä napeiksi, tytöt kertoivat.

– On todella kivaa, että järjestetään tällaisia koko perheen maksuttomia tapahtumia. On mukava touhuta yhdessä perheen kanssa. Arjessa se jää vähän vähiin, Iris Kantolinna ja Hannu Mäkelä pohtivat.

Hämeenlinnan Ladun puheenjohtaja Leila Vikberg kertoi, että yli 200 henkilöä otti osaa lumiukkojen tekoon.

– Suomen Ladun visio on, että kaikki löytäisivät oman tapansa ulkoilla. Tämä on yksi tapa. HÄSA

Muumikin ikuistettiin lumesta. Kuva: Tomi Vesaharju
Linnanpuiston Ulkona kuin lumiukko -tapahtumaan osallistui muutaman tunnin aikana yli 200 ihmistä. Kuva: Tomi Vesaharju
Lumiheppa oli saanut harjakseen sammalta. Kuva: Tomi Vesaharju
Iris Kantolinna (vas.), Isla Kantolinna (takana), Anna Kantolinna ja Hannu Mäkelä iloitsivat, että Linnanpuistossa järjestettiin maksuton koko perheen lumiukkotapahtuma. Kuva: Tomi Vesaharju
Vain mielikuvitus oli rajana lumiukkojen teossa. Kuva: Tomi Vesaharju
Harvatukkainen lumiukko. Kuva: Tomi Vesaharju
Linnanpuistoon nousi sunnuntaina monennäköistä lumiukkoa. Tämä veijari oli yksi värikkäimmistä. Kuva: Tomi Vesaharju