fbpx
Kanta-Häme

Sulasolin laulujuhlat tuovat kaupunkiin tuhansia kuorolaista

Neljän vuoden kuluttua Hämeenlinnassa soi kolmen päivän ajan koko ajan.

Sulasol pitää maan kuulut laulu- ja soittojuhlansa Hämeenlinnassa. Kaupunkiin odotetaan 4000–5000 kuorolaista. Yleisö koostuu pääasiassa talousalueen ihmisistä.

– Tämä on aina jännä paikka. Osallistujatavoite on kunnianhimoinen, mutta realistinen, sanoo Sulasolin toiminnanjohtaja Virpi Häyrinen.

Vielä ei ole päätetty, koska kuoromusiikki raikaa kaupungissa, mutta se on selvää, että sulan maan aikana keväällä 2017.

Sopii …strategiaan

Viimeksi Sulasolin laulujuhlat järjestettiin Kuopiossa vuonna 2012. Silloin väkeä oli 2 000. Häyrisen mukaan Kuopiosta puuttuivat lapsi- ja nuorisokuorot. Nyt lapsiin ja nuoriin halutaan panostaa ja ottaa tavoitteeksi, että kuoroja on kaupungissa vauvasta vaariin.

Se sopii myös Hämeenlinnan kaupungin strategiaan paremmin kuin nenä päähän.

– Nuorille tulee aivan omaa ohjelmaa, esimerkiksi työpajoja, lupaa Häyrinen.

Sulasolin Hämeen piirin puheenjohtaja Martti Lindell on enemmän kuin iloinen kaupunkiin tulevista laulujuhlista.

– Meillä on seitsemän keskiaikaista kivikirkkoa ja apuna myös Sibelius Celebrationsin johtaja Erkki Korhonen. Erkillä on näkemystä. Hienoa.

Yhteisöllistä …toimintaa

Tiedotustilaisuudessa perjantaina oli paikalla myös tuore kaupunginjohtaja Timo Kenakkala. Hän on sitä mieltä, että kuorotoiminta ja musiikki luovat yhteisöllistä toimintaa Hämeenlinnaan.

– Kaupungissa on hieno musiikkijatkumo. Ensin ovat Sibeliusjuhlat vuonna 2015 ja sitten laulu- ja soittojuhlat vuonna 2017.

Sulasolin laulujuhlien keskus tulee olemaan Verkatehdas. Verkatehtaan johtaja Jouko Astor toivoo, että siinä vaiheessa paviljonki on jo käytössä. (HäSa)

 

Menot