Kanta-Häme

Suljettavista Anttiloista ei ole vielä tietoa

Keskolla ei ole tietoa, mitä tavarataloja vuokratiloissa toimivien Anttiloiden vähentäminen koskee. Sitäkään ei tiedetä, ovatko vaakalaudalla avattavat Anttilat.
 
Hämeenlinnan moottoritien katteelle pitäisi avata uusi Anttila kuluvan vuoden lopulla. Kesko on vuokrannut tilat Kevalta, jonka omistukseen katteen kauppakeskus tulee.
 
– Kesko suunnittelee Anttila-tavaratalojen vähentämistä. Asia on täysin alkuvaiheessaan, Keskon aluejohtaja Timo Huurtola sanoo.
 
Huurtolan mukaan nyt alkaa asian perusteellinen läpikäynti. Hän muistuttaa, että tavaratalojen lakkauttamisen liittyy myös yt-menettely. Siitäkään syystä asiasta ei voida vielä antaa informaatiota.
 
Kesko ilmoittaa tiedotteessaan, että nykyisistä Anttiloista suunnitellaan lakkautettavan noin kolmannes. Lakkautukset tehtäisiin sulkemalla vuokratiloissa toimivia kauppapaikkoja. Keskolla on tällä hetkellä 30 Anttilaa.
 
Omistus mietittävä
 
Kesko myös luokittelee ja järjestelee uudelleen kauppapaikkojen omistuksia. Uuden luokituksen mukaan vain 53 prosenttia kauppapaikoista on strategisia, kun niiksi luokiteltiin aiemmin 78 prosenttia kauppapaikoista. Kesko suunnittelee siirtävänsä osan kauppapaikoista rahastoon, jossa se itse olisi merkittävä osakas.
 
– Tämä tarkoittaa, että kauppapaikkaa perustettaessa on entistä useammin mietittävä, kuka sen omistaa. On aina löydettävä omistaja, jos Kesko ei itse omista kauppapaikkaa, Huurtola sanoo.
Keskolla on miljardiomaisuus kiinni kiinteistöissä. Kiinteistöomistusta pidetään osittain ”laiskana rahana”, joka ei suotavaa pörssiyhtiölle.
 
Huurtola muistuttaa, että kiinteistöjen omistus ei muuta perusteita, joilla uusia kauppapaikkoja hankitaan Keskon yli 20 erilaiselle liiketyypille.
 
– Lähtökohtana ovat edelleen markkinatilanne, kasvunäkymät ja kilpailutilanne. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020