Kanta-Häme

Sullitun ryhmäkodin toiminta loppuu

Hauholla sijaitsevan Sullitun ryhmäkodin toiminta lopetetaan näillä näkymin vuoden vaihteessa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina, mutta tarkkaa lakkautusajankohtaa ei lyöty lukkoon. Lopullinen aikataulu riippuu henkilökunnan yt-neuvotteluista sekä siitä, milloin asukkaille saadaan järjestettyä uudet asunnot ja niihin tarvittavat palvelut.

Sullitun ryhmäkoti tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Tällä hetkellä talossa on seitsemän asukasta ja neljä työntekijää. Neuvotteluissa on ollut esillä työntekijöiden siirtyminen Hämeenlinnan Eritysasuntosäätiön palvelukseen.

Ryhmäkodin toiminnan lopettamista on käsitelty Hämeenlinnan terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnassa helmikuussa, kun pohdittiin kehitysvammaisten asumispalvelujen kilpailutusta.

Tuolloin todettiin, ettei Sullittu täytä palveluasumiselle asetettuja paloturvallisuusvaatimuksia. Samalla selvitettiin mahdollisuutta peruskorjata ja laajentaa kiinteistöä. Kaupunki ei myöntänyt peruskorjaukseen rahaa, koska kustannukset olisivat olleet noin 700 000 euroa. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic