fbpx
Kanta-Häme

Sunnuntaina kuusi uutta koronatapausta Kanta-Hämeessä, kolmen tartunnan lähteet epäselviä

Suomessa on raportoitu 225 uutta koronavirustartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko maassa hieman yli 107.
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Sunnuntain 11. huhtikuuta aikana Kanta-Hämeessä todettiin kuusi uutta COVID-19-tartuntaa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti tartunnoista Twitterissä.

Koronatapauksista neljä on Hämeenlinnan ja kaksi Riihimäen seudulta. Kolmen tartuntaketju on tiedossa ja kolmen tartunnan lähteet ovat jääneet epäselväksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoinnin mukaan Kanta-Hämeessä on ensimmäisen rokotteensa saanut 23,8 prosenttia väestöstä. Luku on 11. huhtikuuta tilanteesta.

Hattulassa ensimmäisen rokotteen on saanut 26,2 prosenttia väestöstä, Hausjärven luku on 19, Hämeenlinnan 26,4, Janakkalan 24,9, Lopen 21,9 ja Riihimäen 18,4. Luvut ovat 11. huhtikuuta tilanteesta.

Uusia koronavirustartuntoja raportoitu 225

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti maanantaina, että Suomessa on raportoitu 225 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 5  973. Se on 3  102 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.
Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu runsaat 82  200 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko maassa hieman yli 107.  Edellisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku oli 163,7. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapausten määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta. Alueelliset isoimmat ilmaantuvuusluvut ovat Helsingin ja Uudenmaan, Itä-Savon sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.
Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien potilaiden määrät myöhemmin tänään.

Kuusi kuolemantapausta

THL kertoi maanantaina, että Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen kuusi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu Suomessa yhteensä 874.
Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 185 ihmistä. Heistä teho-osastoilla on 42 ihmistä eli yksi enemmän kuin perjantaina.

Juttua on päivitetty 12.4 klo 12.09: lisätty maakunnan rokotetieto. Klo 12.12: THL:n päivän tartuntatiedot. Klo 12.26: kunnittaiset rokotusluvut. Kello 16.44: tiedot kuolematapauksista ja sairaalahoidossa olevista koronapotilaista.

Menot