Kanta-Häme

Sunny Car Center häädettiin

Sunny Car Center on häädetty Hämeenlinnan teknologiakeskuksesta Innoparkista. Innoparkin omistajan Linnan Kiinteistökehityksen mukaan yhtiö ei ole maksanut vuokriaan ja on itse irtisanonut vuokrasopimuksensa.

Linnan Kiinteistökehitys kutsui tiistaina poliisin Sunny Car Centerin tiloihin ja kehotti yhtiön paikalla olevaa työntekijää poistumaan paikalta. Sunny Car Centerin työntekijöiden avaimilla ei enää pääse Innoparkiin.

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on eri mieltä tapahtumista ja sopimuksista. Hän on jättänyt poliisille rikosilmoituksen Linnan Kiinteistökehityksestä ja sen toimitusjohtajasta Harri Laineesta. Poliisilta on pyydetty myös virka-apua tilojen käyttämiseen.

– Linnan Kiinteistökehityksen olisi pitänyt hankkia ensin käräjäoikeudelta häätö.

– Tutkintapyyntö on tehty oman käden oikeudesta. Se koskee toimitusjohtajaa, yhtiötä ja myös Hämeenlinnan kaupunkia, joka omistaa yhtiön, Ritaluoma sanoo.

Sunny Car Center oli vuokrannut 193 neliön toimistotilat Innoparkissa. Tilat ovat käsittäneet viisi huonetta ja kokoustilan, jossa on myös keittiö. Yhtiöllä oli aikaisemmin useita työntekijöitä, jotka työskentelivät tiloissa. Kun Markku Ritaluoma on ulkomailla, tiloissa oli paikalla vain yksi toimistotyöntekijä.

– Pyysimme poliisin paikalle varmuuden vuoksi. Tiloissa oleskeltiin ja vuokrasopimus oli päättynyt, Harri Laine kertoo.

Irtisanomista…vaikea katua

Sunny Car Centerin vuokrat Linnan Kiinteistökehitykselle ovat pitkältä ajalta rästissä. Linnan Kiinteistökehityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kallioinen kertoo, että vuokrarästeistä neuvoteltiin. Jossakin vaiheessa Ritaluoma irtisanoi vuokrasopimuksen päättymään marraskuun lopussa.

– Hyväksyimme irtisanomisen ja aloimme etsiä uusia vuokralaisia tiloihin. Ilmoitimme, että tilojen on oltava tyhjänä kuun vaihdetta seuraavana arkipäivänä.

Ritaluoma peruutti irtisanomisen. Kallioinen kertoo, että Linnan Kiinteistökehitys ei hyväksynyt peruutusta vaan ilmoitti aikaisempien sopimuksien olevan voimassa.

– Vuokrasopimuksen irtisanomista ei voi tehokkaasti katua, sanoo Kallioinen, joka on ammatiltaan asianajaja.

Ritaluoman palkkaama lakimies lähetti tiistaina Linnan Kiinteistökehitykselle kirjeen, jossa vaadittiin, ettei Sunny Car Centerin kulkua tiloihinsa saa estää. Kun yhtiön väki poistettiin tiloista, lakimies jätti tutkinta- ja virka-apupyynnön poliisille.

– Olemme ilmoittaneet Sunny Car Centerille, että ovet avataan, kun yhtiön edustajat saapuvat hakemaan tavaroitaan, Kallioinen kertoo.

Linnan Kiinteistökehitys on Hämeenlinnan kaupungin elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen tytäryritys. Yrityksillä on yhteinen hallitus. (HäSa)