fbpx
Kanta-Häme

Sunny Car Center konkurssiin

Sunny Car Centerin mainostolppa sai aikanaan oman Facebook-ryhmänsäkin.

Sunny Car Center on asetettu konkurssiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Verohallinnon konkurssihakemus toimitettiin toimitusjohtaja Markku Ritaluomalle tiedoksi ulkoministeriön kautta.

Autotaloyhtiön konkurssista kertoi ensimmäisenä Yle Häme maanantaina. Verottaja haki Sunny Car Centeriä konkurssiin jo viime helmikuussa, mutta haaste saatiin toimitettua yhtiölle vasta nyt.

Verohallinto haki yhtiötä konkurssiin, koska verottajalla on satojen tuhansien eurojen saatavat ennakonpidätyksistä, arvonlisäveroista ja sosiaaliturvamaksuista. Lakisääteisiä tilityksiä on haettu turhaan ulosotossa yhtiöltä.

Sunny Car Centerillä on ulosotossa myös muita laskuja satojen tuhansien eurojen arvosta.

Hämeenlinnan kaupunki purkaa yhtä kiinteistökauppaa autotalokeskuksen tontista. Käräjäoikeus on purkanut kaupan, mutta Hämeenlinnan kaupunki ei ole kyennyt toimittamaan päätöstä tiedoksi Ritaluomalle.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtajan Juha Isosuon mukaan Sunny Car Centerin konkurssilla ei ole juuri vaikutusta kaupungin asioihin. Isosuo ei muista, että kaupungilla suoraan olisi edes saatavia yhtiöltä.

– Konkurssi voi helpottaa tonttikaupan purkamista, jos syntyy osoite, johon voimme toimittaa tiedoksiannon kaupan purkamisesta. Asia roikkuu haastemiehille, koska ei ole ollut osoitetta.

Hämeenlinnan omistamalla kiinteistösijoitusyhtiöllä Linnan Kiinteistökehityksellä on vuokrasaatavia Sunny Car Centeriltä. Yhtiölle oli Innoparkissa toimistotilat, joiden vuokrat jäivät rästiin.

– Kaupungilla on suoraan saatavia, yli 100 000 euroa, osakekaupoista Sunny-Trading -yhtiöltä, Isosuo kertoo.

Ritaluoman Sunny-Trading on erillinen yhtiö, johon Sunny Car Centerin konkurssi ei vaikuta. Kaupparekisterin tietojen mukaan Sunny-Tradingissä ei ole tapahtunut mitään vuoden 2013 jälkeen.

Hämeen Sanomat kysyi sähköpostilla Markku Ritaluomalta, aikooko hän tyytyä käräjäoikeuden konkurssipäätökseen ja aikooko hän jatkaa autotalohanketta jotenkin muuten. Ritaluoma ei vastannut kysymyksiin. HäSa

Menot