Kanta-Häme

Sunny Car Center on joutunut ulosmittaukseen

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma saa paljon postia haastemiesten lisäksi voudilta. Sunny Car Centerillä on ulosotossa veronpidätyksiä, eläkemaksuja, arvonlisäveroja ja työnantajan sosiaaliturvamaksuja yli 174 000 eurolla.

Yhtiö ei ole niin ikään maksanut pellolle moottoritien varteen pystytettyä pylonia, jolla mainostetaan autokauppaa. Tamperelainen Tammerneon hakee voudin kautta yli 180 000 euron saataviaan tornimaisesta kyltistä.

Autokauppayhtiö ei ole pitkään aikaan kyennyt maksamaan verotilityksiä ja muita lakisääteisiä velvoitteitaan. Kahdessa vuodessa ulosottoon on viety näitä maksuja noin 300 000 eurolla. Sunny Car Center on kuitenkin ulosotossa maksanut yli satatuhatta euroa lakisääteisiä eläkemaksuja.

Sunny Car Centerin velallisiin on liittynyt myös sen käyttämä asianajotoimisto. Asianajotoimisto Eskelinen hakee käräjäoikeudesta vajaan 3 500 euron saataviaan. Saatavalle ei ole vahvistettu tuomiota, sillä sen käsittely on edelleen tiedoksiantovaiheessa.

Kaupunki hakee… tonttiaan takaisin

Sunny Car Center ei ole maksanut 8,4 miljoonaan euron tonttiaan Hämeenlinnan kaupungille. Kaupunki ei kuitenkaan hae saataviaan yhtiöltä vaan kaupan purkamista. Virallisesti purkua haetaan vastaajana Kiinteistö Oy Sunny Car Center Hämeenlinna -niminen yhtiö.

Autokauppayhtiön talous on pahasti kuralla, mutta sitä ei ole ulosotossa ainakaan vielä todettu varattomaksi.

Markku Ritaluoma on kaupparekisterin mukaan yhtiön toimitusjohtaja, ainoa hallituksen jäsen ja ainoa nimenkirjoittaja.

Ennakonpidätysten ja arvonlisäverojen maksaminen on valtion omistamien rahojen tilittämistä. Niiden laiminlyönti saattaa olla rikos.

Sunny Car Centerillä ei ole ulosotossa euromääräisesti paljon velkoja, jos velkoja verrataan sadan miljoonan euron hankkeen arvoon. Yhtiö maksoi Mark Wilsonille 336 000 euroa saadakseen rahoitusta Sambian entisen presidentin leskeltä Regina Chilubalta. Huijatuilla varoilla maksaisi lähes kaikki yhtiön velat. (HäSa)