Kanta-Häme

Sunny Car Center selvittää säästömahdollisuuksia

Sunny Car Center kaivaa koekuoppia vielä toistaiseksi kaupungin omistamalle 16 hehtaarin kokoiselle Kirstulan kolmion tontille. Tarkoituksena on selvittää rakentamisen kannalta haasteelliseksi kuvaillun maaperän kantavuutta.

– Kaupunki on jo tutkinut maaperän tarkkaan ja tiedämme, että se vaatii tietynlaista rakentamistapaa, mutta Sunny Car Center haluaa vielä tehdä lisäselvityksiä, kertoo Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Päivi Saloranta.

Tulokset valottavat tulevaisuutta

Sunny Car Centerin kiinnostusta tutkia maaperää myös itse voi selittää kahdellakin eri syyllä.

– Geologit ja maarakentajamme käyvät läpi sitä, mitkä materiaalit soveltuvat pinnan tekemiseen, jotta voittaisimme sekä aikataulussa, että kustannuksissa, kertoo Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma.

Hänen mukaansa selvityksen ansiosta rakennuskustannuksissa on mahdollista säästää jopa 700 000 euroa.

– Meillä on tässä aika iso intressi siis kyseessä, hän lisää.

Laajalle alueelle kaivetuista kolmesta koekuopasta on otettu näytteet, jotka on jo lähetetty edelleen tutkittaviksi. Ritaluoman käsityksen mukaan tulokset valmistuvat ensi viikolla, jolloin myös autoliikekeskittymän tulevaisuus kirkastuu.

– Tulokset saatuamme tiedämme jälleen jotain uutta, sillä ne ratkaisevat seuraavat askeleet hankkeemme aikataulussa.

Tarkkoja päivämääriä ei vieläkään julkisuuteen

Toimitusjohtaja Ritaluoma arveli Hämeen Sanomien haastattelussa aiemmin syksyllä (Hämeen Sanomat 17.8.), että ojan ja hulevesialtaan kaivutyöt päästään aloittamaan syyskuussa. Työt ovat kuitenkin viivästyneet useita kuukausia.

– Sunny Car Centerin, Hämeenlinnan kaupungin ja konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyryn yhteinen suunnitelma on viivästynyt Pöyryn vuoksi, Ritaluoma kertoo.

Myös vuokralaisten julkistamisen piti tapahtua jo kuukausia sitten, mutta myös tämä aikataulu petti.

– Vuokralaisten julkistamisesta en osaa sanoa vielä mitään. Sen uskallan sanoa, että me ja kaupunki pidämme julkistamistilaisuuden hyvin pian, Ritaluoma kertoo.

Tässä samassa tilaisuudessa, jossa vuokralaiset julkistetaan, on hänen mukaansa tarkoitus tehdä myös maakaupat. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic