Kanta-Häme

Sunny Car Center vie hovioikeuden marraskuusta lähes puolet: Valitusten käsittely lähestyy

Turun hovioikeus on varannut yhdeksän arkipäivää Sunny Car Centerille.
Iisakki Kiemunki ja hänen asianajajansa Pekka Romo marssivat marraskuussa hovioikeuden istuntoon. Kuva on käräjäoikeuden käsittelystä viime vuoden maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen
Iisakki Kiemunki ja hänen asianajajansa Pekka Romo marssivat marraskuussa hovioikeuden istuntoon. Kuva on käräjäoikeuden käsittelystä viime vuoden maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen

Sunny Car Center -riidan (SCC) päähaaran käsittely hovioikeudessa alkaa 5. marraskuuta. Turun hovioikeus on varannut pääkäsittelyyn yhdeksän arkipäivää.

SCC:n entinen toimitusjohtaja Markku Ritaluoma ja hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki ovat valittaneet Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Käräjäoikeus määräsi Ritaluoman maksamaan SCC:n konkurssipesälle vahingonkorvauksena 6,2 miljoonaa euroa ja viivästyskorot. Kiemungin on osallistuttava yhteisvastuullisesti 350 000 eurolla vahingonkorvauksen maksamiseen.

Oikeudenkäynnissä on kyse SCC:stä ulkomaille viedyistä varoista. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Ritaluoma on vastuussa yhtiölle aiheutetuista vahingoista. Kiemungin katsottiin laiminlyöneen osakeyhtiölain mukaisen velvollisuutensa ja rikkoneen yleisen velvollisuuden huolellisuuteen.

Ritaluoman mukaan hän ja SCC joutuivat huijauksen uhriksi. Käräjäoikeus ei pitänyt selvitettynä, että kyse olisi ollut huijauksista.

Yhtiö konkurssiin 2015

SCC:n piti rakentaa suuri autokaupan keskus Hämeenlinnan Kirstulaan. Yhtiö asetettiin konkurssiin vuonna 2015. Konkurssipesä, jolle on nimetty julkisselvittäjä, on vaatinut yhtiön toiminnasta vastaavilta henkilöiltä vahingonkorvauksia.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on antanut myös kaksi muuta päätöstä, joissa vastaajina ovat Ritaluoma ja Kiemunki. Ritaluoma määrättiin palauttamaan pesälle noin 1 miljoona euroa, jotka hän oli ottanut yhtiöstä eri tavoin omaan käyttöönsä.

Kiemunki määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan soviteltua vahingonkorvausta Ritaluoman palkankorotuksesta. HÄSA

 

Otsikkoa muutettu 11.9. kl 15.01, lisätty lähes-sana.

Päivän lehti

28.1.2020