fbpx
Kanta-Häme

Sunny Car Centeriä käsitellään hovissa vielä ensi viikollakin - Kaksi viikkoa ei riittänyt asian puimiseen

Kahdelle viikolle merkityt päivät eivät riittäneet oikeudenkäynnin suulliseen käsittelyyn.
Markku Ritaluoma sai hovioikeudelta luvan osallistua suulliseen käsittelyyn videoyhteydellä, joten hänen paikkansa etualalla jäi tyhjäksi.

Sunny Car Center -oikeudenkäynnin (SCC) suullista käsittelyä ei saatu päätökseen Turun hovioikeudessa tällä viikolla.

Vahingonkorvausoikeudenkäynti jatkuu vielä ensi tiistaina, jolloin osapuolten on määrä antaa loppulausunnot.

Hovioikeuskäsittely alkoi tiistaina 5. marraskuuta ja sen piti kestää viime torstaihin asti. Ensi viikolle kirjattiin kuitenkin varapäiviä, joista tiistai joudutaan käyttämään loppulausuntoihin.

Lue myös: Sunny Car Centerin oikeudenkäynnissä saatetaan kuulla uusia todisteita ja todistajia (5.11.2019)

 

Hovioikeudessa käsitellään Markku Ritaluoman ja Iisakki Kiemungin valituksia Kanta-Hämeen käräjäoikeuden määräämistä vahingonkorvauksista.

Sunny Car Centerin konkurssipesä haki heiltä vahingonkorvauksia yhtiöstä ulkomaille lähetetyistä varoista. Käräjäoikeus tuomitsi Ritaluoman maksamaa noin 6,2 miljoonaa euroa korvauksia. Kiemunki tuomittiin osallistumaan yhteisvastuullisesti Ritaluoman vahingonkorvaukseen 350 000 eurolla. Kiemungin korvausta soviteltiin.

Hovioikeudessa on kuultu pääosin samoja todistajia kuin käräjäoikeudessa. Yhtä käräjillä kuultua todistajaa ei kuultu hovioikeudessa ja lisäksi hovioikeus kuuli kahta uutta todistajaa, jotka ovat aiemmin työskennelleet hankkeen rahoitusjärjestelyyn osallistuneessa vakuutusyhtiö Pohjantähdessä.

Lue myös: Ritaluoma kertoi Sunny Car Centerin rahoitusongelmista hovioikeudelle kehnon videoyhteyden ylitse (6.11.2019)

SCC:n konkurssipesä on nostanut useita kanteita, joissa on haettu varoja takaisin pesälle. Ritaluoma on tuomittu käräjäoikeudessa palauttamaan myös noin miljoonan euroa, jotka hän on tuomion mukaan oikeudettomasti ottanut itselleen yhtiöstä. Kiemunki joutui vastuuseen Ritaluoman palkankorotuksesta. HÄSA

 

Oikaisu 16.11.2019 klo 11.50: Uutisessa oli asiavirheitä. Loppulausunnot annetaan tiistaina eikä maanantaina, kuten uutisessa kerrottiin. Toisin kuin uutisessa kerrottiin, eivät todistajat olleet täysin samat kuin käräjäoikeudessa. Yhtä käräjäoikeudessa kuultua todistajaa ei kuultu hovioikeudessa. Lisäksi oikeus kuuli kahta kokonaan uutta todistajaa.

Menot