Kanta-Häme Hämeenlinna

Sunny Car Centerin alueella tehdään jo katuja - Hämeenlinnasta paikkaa etsivälle Biltemalle Kirstula ei sovi

Biltema jatkaa sopivan tontin etsimistä Hämeenlinnasta.
Entisen Sunny Car Centerin alueelle moottoritien ja rautatien välissä rakennetaan parhaillaan katuja. Kuva: Pekka Rautiainen
Entisen Sunny Car Centerin alueelle moottoritien ja rautatien välissä rakennetaan parhaillaan katuja. Kuva: Pekka Rautiainen

Epäonnisen Sunny Car Centerin autotalohankkeen alueelle Kirstulassa etsitään parhaillaan uusia yrittäjiä.

Alueelle on SCC:n kaatumisen jälkeen kaavoitettu runsaasti toimitilaa. Uusia yrityksiä Hämeenlinnaan houkuttelevan Linnan Kehitys oy:n sijoittumispalvelujen johtajan Ari Räsäsen mukaan tontit ovat herättäneet kiinnostusta.

– Keskusteluja käydään useamman toimijan kanssa. Neljästä viiteen tuttua nimeä Suomesta ja maailmalta on merkinnyt Hämeenlinnaan pisteeksi, jonne halutaan tulla, jos sopiva paikka löytyy.

Viime vuonna aluetta kuivatettiin ja tänä vuonna sinne rakennetaan katuja ja muuta infraa. Yritykset eivät siis ihan vielä pääse rakentamaan.

 

Biltemasta kerrottiin Hämeen Sanomille jo elokuussa 2018, että Hämeenlinna on yksi niistä viidestä kaupungista, joihin ketju haluaisi laajentua mahdollisimman nopeasti.

Bilteman kiinteistöistä vastaavan Biltema Real Estate Finland oy:n johtajan Kai Magnussonin mukaan neuvottelut Hämeenlinnaan tulemisesta ovat jatkuneet myös tämän vuoden puolella. Paikkaa noin 5000 neliön myymälälle on etsitty yhdessä Linnan Kehitys oy:n kanssa.

– Valitettavasti niin kaupungin kuin yksityistenkään mailla ei ole tällä hetkellä meidän tarpeisiin sopivia tontteja vapaana, Magnusson kertoo.

Biltema on tutkinut myös mahdollisuutta sijoittua entiselle Sunny Car Centerin tontille. Paikassa on kuitenkin yksi paha ongelma.

– Siihen ei tule liittymää moottoritieltä. Se on meidän konseptin kannalta erittäin hankala puute.

Biltemalla on Suomessa 15 tavarataloa. Yritys suunnittelee, rakennuttaa ja omistaa kiinteistönsä itse.

Hämeenlinnaa lähin Biltema löytyy Riihimäen Merkoksen alueelta, aivan moottoritien rampin kainalosta. HäSa

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic