Kanta-Häme

Sunny Car Centerin maat kiinnostavat jo muita

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan Hämeenlinnan kaupunki on saanut yhteydenottoja alueesta, joka on toistaiseksi varattu Sunny Car Center -autokauppakeskukselle.

– Itse asiassa alueesta on ollut kiinnostunut eräs toinen autokauppa. Yksikään tonttikysely ei kuitenkaan ole niin suuri kuin Sunny Car Centerin maakauppa, Isosuo sanoo.

Isosuo ei kerro, mikä autokauppa alueesta on kiinnostunut. Hän ei kerro myöskään, kuinka suurta maa-aluetta on kyselty.

– Kyselyt ovat koskeneet tavallisen kokoisia tontteja. Kirstula on paikkana kiinnostava, Isosuo toteaa.

Kädet sidotut

Kirstulan aluetta voidaan toistaiseksi ainoastaan suunnitella, koska kaupungin kädet ovat sidotut ainakin SCC:n maa-alueen osalta. Sunny Car Centerillä on yhä 16,3 hehtaaria varattuna, koska keväällä solmittu tonttikauppa on edelleen voimassa.

Hämeenlinnan kaupunki haki kaupalle purkua lokakuun alussa Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta.

Kaupanpurku ei ole kuitenkaan edennyt, koska Kanta-Hämeen käräjäoikeus ei ole saanut haastehakemusta toimitettua Sunny Car Center Hämeenlinna oy:n toimitusjohtajalle Markku Ritaluomalle.

– Hän (Ritaluoma) on soitellut uudenvuoden tienoilla. Hän on edelleen sitä mieltä, että tammikuun aikana hänellä on uusia uutisia asiasta, Isosuo kertoo.

Tilanne SCC:n ja kaupungin välillä yhä sama kuin aiemminkin: mikäli rahat tulevat tilille, voidaan asiasta keskustella. Hämeenlinnan kaupungin on loppuvuodesta määrä jatkaa Kirstulan alueen suunnittelua.

– Mihinkään tontinluovutuksiin emme tällä hetkellä voi lähteä, ennen kuin Sunny Car Center -projekti on valmis, Isosuo jatkaa.

Hämeen Sanomat ei perjantaina tavoittanut Markku Ritaluomaa.

Maakaupat suurimmat hankinnat

Juha Isosuo arvioi, että Hämeenlinna on rahallisesti ”nollatilanteessa” Sunny Car Center -hankkeessa. Rahaa on mennyt vuosien aikana Kirstulan maiden hankintaan, mutta maat voidaan käyttää Isosuon mukaan muuhunkin.

Asuinalueeksi ei Kirstulan kolmio kelpaa muun muassa ratamelun takia, mutta alue soveltuu esimerkiksi kaupalliseen tai teolliseen käyttöön.

– Viime vuonnakin pystyimme hankkimaan aika paljon raakamaata, joka on tulevien vuosien kaupunkikehitykselle erittäin tärkeitä, Isosuo sanoo.

Mitä tulee virkamiesten työllistävyyteen Sunny Car Center -hankkeessa, niin Isosuon mukaan hankkeeseen kulutettu työaika on osa virkamiesten toimenkuvaa.

– Suurin osa virkamiesten työstä on hyödynnettävissä jatkossakin kaupunkisuunnittelussa. Kirstulan aluetta ei ole suunniteltu vain tätä varten, hän sanoo.

– Jotkut elinkeinohankkeet etenevät, mutta jotkut eivät. Yrittämättä ei yksikään hanke tule, mutta kaikki eivät tule yrittämälläkään perille asti. (HäSa)