Kanta-Häme

Sunny Car Centerin rikostutkinta etenee: "Rikosnimikkeet ovat sellaisia, että ne eivät ole vielä vanhentumassa"

Poliisi on kuullut sähköisesti Ritaluomaa. Etsintäkuulutus peruutettiin tarpeettomana.
Poliisi on kuullut Markku Ritaluomaa sähköisesti. Arkistokuvassa Ritaluoma esittelee sähklöpostia, jonka hän kertoo saaneensa Kansainvälisen ihmisoikeuskomitean Afrikan osastolta.

Hämeen poliisin rikostutkinta Sunny Car Centerin SCC:n entisen yrittäjästä ja toimitusjohtajasta Markku Ritaluomasta on edennyt.

Poliisi on kuulustellut myös Ritaluomaa, joka matkusti Yhdysvaltain Floridaan syksyllä 2014. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila kertoo, että kuuleminen on tapahtunut sähköisesti.

Poliisi etsintäkuulutti Ritaluoman, koska häntä ei tavoitettu. Uotila kertoi, että poliisi harkitsi myös virka-avun hakemista saadakseen hänet Suomeen.

– Etsintäkuulutus on peruutettu tarpeettomana, Uotila sanoo.

Lue myös tietopaketti: Kymmenen asiaa Sunny Car Centeristä

 

Ritaluomasta tehtiin useita rikosilmoituksia sen jälkeen, kun Sunny Car Center oli asetettu konkurssiin vuonna 2015. Esitutkinnassa häntä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä petoksen yrityksestä, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

– Esitutkinta valmistuu aikanaan. Rikosnimikkeet ovat sellaisia, että ne eivät ole vielä vanhentumassa. Paniikkia ei ole, Uotila sanoo.

Rikostutkinta on SCC:n ympärillä käydyistä siviilioikeudenkäynneistä erillinen oikeusprosessi. SCC:n konkurssipesä on hakenut useilla siviilikanteilla varoja takaisin pesällä.

 

Taloudellisesti merkittävin on pesän vaatimus ulkomaille lähetettyjen varojen korvaamisesta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi Ritaluoman maksamaan noin 6,2 miljoonaa euroa korvauksia. SCC:n hallituksen jäsenenä toiminut Iisakki Kiemunki velvoitettiin osallistumaan yhteisvastuullisesti osaan korvauksesta.

Käräjäoikeuden päätöksestä valitettiin hovioikeuteen. Se ei ole vielä antanut asiasta päätöstään.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut keskiviikkona Ritaluomaa eikä siten saanut häneltä lausuntoa rikostutkinnasta. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic