Kanta-Häme

Sunny Car Centeristä yhä tehdään erityistarkastusta

Sunny Car Centerin pesän selvittäminen jatkuu edelleen julkisselvityksenä. Julkisselvittäjä Jorma Tuomaala kertoo, että niin ikään erityistarkastusta jatketaan edelleen.

– Erityistarkastus on koko ajan vireillä. Viimeksi pidimme siitä palaverin viime perjantaina, Tuomaala sanoo.

Sunny Car Centerin konkurssipesän nimissä ei voitu jatkaa konkurssimenettelyä, koska pesässä ei ollut varoja. Konkurssiasiamies piti kuitenkin yhtiön asioiden selvittämistä tarpeellisena. Pesää selvittämään nimitettiin julkisselvittäjä, jonka kulut maksaa ensi kädessä valtio.

Osana julkisselvitystä yhtiöstä tehdään erityistarkastus, jonka tarkoituksena on selvittää, mitä yhtiössä on tapahtunut.

– Selvityksen tekeminen on hankalaa muun muassa siksi, että yhtiöllä on ollut ulkomaanliikennettä, Tuomaala sanoo.

Julkisselvittäjä ei ole edelleenkään saanut Sunny Car Centerin toimitusjohtajalta Markku Ritaluomalta kommentointia tai allekirjoitusta pesäluettelolle. Ritaluoma on asunut viime vuodet Yhdysvaltain Floridassa, jonne hän matkusti ennen kuin yhtiö haettiin konkurssiin.

Rahoittajapankki haki Ritaluoman toista kiinteistökehitysyhtiötä Sunny-Tradingiä konkurssiin viime maaliskuussa. Hakemus pyritään antamaan Ritaluomalle tiedoksi samalla tavalla ulkoministeriön ja Yhdysvaltain virkakoneiston kautta kuin Sunny Car Centerin konkurssihakemus.

Julkisselvityksen tarkoituksena on selvittää, onko konkurssiin menneessä yhtiössä toimittu sopimattomasti. Hämeen poliisille ei ole tehty tutkimuspyyntöä eikä sillä ole muuten meneillään esitutkintaa Sunny Car Centerin konkurssista. HäSa