Kanta-Häme

Sunny-Tradingin konkurssi kulkee myös diplomaattitietä

Sunny-Trading -yhtiön konkurssihakemus annetaan myös tiedoksi yrittäjä Markku Ritaluomalle viranomaisten kautta. Espoon käräjäoikeudesta on lähdössä Yhdysvaltain viranomaisille pyyntö haasteen toimittamisesta Ritaluomalle.

Ritaluomalle jouduttiin Yhdysvaltain viranomaisten kautta toimittamaan tiedoksi myös Sunny Car Centerin konkurssihakemus. Hämeenlinnan kaupungin oli niin ikään turvauduttava diplomaattisuhteisiin, kun sen piti antaa tiedoksi päätös Kirstulan tonttikaupan purkamisesta.

Ålansbanken haki Sunny-Tradingiä konkurssiin 11. maaliskuuta. Yhtiöllä on miljoonavelat pankille, joka on hakenut saataviaan myös ulosottoteitse.

Ålandabanken on kiistellyt Ritaluoman kanssa yrittäjän Espoon asunnon ulosmittauksesta. Asunto on Sunny-Tradingin pankkilainan vakuutena. Espoon käräjäoikeus hyväksyi ulosmittaukset maaliskuussa.

KAUPPAREKISTERISSÄ ON Sunny-Trading -yhtiöstä tilinpäätös vuodelta 2014. Tilinpäätöksen mukaan yhtiöllä on useita miljoonia euroja velkaa, mutta myös varallisuutta. Yhtiön tilintarkastaja huomautti kuitenkin, että yhtiöllä on 6,3 miljoonan euron vakuudeton saaminen lähipiiriin kuuluvalta yhtiöltä.

Verottaja haki Sunny Car Centeriä konkurssiin viime vuoden helmikuussa. Yhtiö saatiin konkurssiin vasta viime syyskuussa, koska konkurssihakemuksen tiedoksianto kesti niin kauan.

Sunny Car Centerin konkurssipesässä ei ollut varoja konkurssimenettelyn jatkamiseen. Pesä määrättiin julkisselvitykseen, mikä tarkoittaa, että valtio vastaa pesän selvittämisestä. Julkisselvittäjä Jorma Tuomaala on tilannut yhtiöstä erityistarkastuksen.

Ritaluoman yhtiöiden asioiden selvittämistä on hidastanut, että hän muutti vuoden 2014 syksyllä Yhdysvaltain Floridaan.

Ritaluoman Floridan asunto, joka on hänen paikallisen yhtiönsä Sunny Trading USA:n nimissä, on ollut myynnissä. 7 300 neliöjalan talon hintapyyntöä alennettiin maaliskuussa 190 000 dollarilla 7,4 miljoonaan dollariin. Ritaluoma osti talon 5,45 miljoonalla dollarilla vuonna 2008.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic