Kanta-Häme

Suojatieviikko sai lentävän lähdön

Suojateiden turvallisuuteen keskittyvä poliisin tehovalvontaviikko sai vauhdikkaan alun Hämeenlinnassa maanantaina.

Kaikki alkuiltapäivästä Kaivokadulla pidettyyn valvontaan osallistuneet poliisipartiot eivät olleet ehtineet edes vielä paikalle, kun ensimmäistä suojatiesäännöistä piittaamatonta autoilijaa oltiin jo sakottamassa.

– Minä yleensä aina pysäytän, huudahtaa sakotuspaikalle toisena ohjatun auton kuljettaja ikkunasta auton hädin tuskin pysähdyttyä.

Tällä kertaa hän ei kuitenkaan antanut tilaa jalankulkijalle Palokunnankadun ja Kaivokadun risteyksessä.

Risteystä valvomassa ollut siviiliasuinen vanhempi konstaapeli Julius Korelin huomasi virheen ja ilmoitti siitä radiolla Kaivokadun ja Raatihuoneenkadun kulmassa odottavalle vanhempi konstaapeli Anu Sarkolalle.

Sarkola sai reilun puolentoista tunnin valvontaiskun aikana heilauttaa pyöreää pysäytyskylttiä noin kolmellekymmenelle autoilijalle.

– Tämä oli kyllä vahinko, yksi pysäytetystä autoilijoista selitti poliiseille, kun hänet ohjattiin yhteen neljästä sakkotoimistona toimineista poliisiautoista.

Pysäytettyjä autoilijoita oli kello 13.30 aikaan paikalla niin paljon, että osa heistä joutui jopa odottamaan vuoroaan päästäkseen sakotettavaksi tai vastaanottamaan kirjallista huomautusta.

Pysäytettyjen autojen riviin kertyi tasaiseen tahtiin niin henkilö- kuin pakettiautojakin sekä aivan valvonnan alkuvaiheessa myös pari taksiakin.

Poliisien pakeilla kävi kaikkiaan kolmisenkymmentä autoilijaa, joista neljä sai päiväsakkoja suojatien huomioimatta jättämisestä ja vielä useampi sai kirjallisen huomautuksen.

Viitisentoista autoilijaa nappasi itselleen rikesakon turvavyön käyttämättä jättämisestä tai kännykän käytöstä.

Operaatiota johtanut ylikonstaapeli Ari Pinomäki ei yllättynyt määristä, vaikka valvontaa tehtiin suhteellisen hiljaisen liikenteen aikana.

– Aika odotettu tuloshan tämä oli, lähes 30 vuotta liikennevalvontaa tehnyt Pinomäki sanoo.

– Mutta se tässä oli positiivista, että yhtään rattijuoppoa ei tavattu. Yhdenkään kohdalla ei mittari edes värähtänyt. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic