fbpx
Kanta-Häme

Suomalaiset innostuivat lahjoittamaan

Kansan käsi on ollut niin karttuisa, että Hämeenlinnan setlementti pyytää ihmisiä odottamaan hetken ennen kuin tuovat lisää lahjoituksia turvapaikanhakijoille suunnattuun keräykseen.

Tiistaina aamupäivällä Kumppanuustalolla oli suorastaan jonoa ja lähikaduilla liikenneruuhkaa, kun niin monet toivat lahjoituksia.

– Meidän varastomme ovat ihan täynnä, emmekä ole ehtineet lajitella tällä viikolla tulleita lahjoituksia, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna Nyholm kertoi.

Ongelmana on myös se, ettei toiminta Mainiemessä ole vielä ehtinyt organisoitua kunnolla.

Kaikki tiistaina Kumppanuustalolle tulleet lahjoitukset otettiin vielä vastaan.

– Pyydämme ihmisiä nyt vähän himmailemaan. Varmaan syksyn kuluessa tulee lisäkeräyksiä.

Jos vielä haluaa lahjoittaa vaatteita tai esimerkiksi kodintarvikkeita turvapaikanhakijoille, niitä todennäköisesti vielä tarvitaan.

– Helpottaisi meitä paljon, jos ihmiset lajittelisivat lahjoitustavarat valmiiksi ja listaisivat pakkauksiin, mitä ne sisältävät.

Hämeenlinnan setlementti ehti jonkin verran lajitella viime viikolla tulleita lahjoituksia.

– Ne olivat pääosin ihan hyvää ja tarpeellista tavaraa. On todella hienoa, että niin monet ovat halunneet auttaa.

Lammin Mainiemeen viime viikolla avattuun hätämajoitusyksikköön on lahjoitustavaraa tullut myös Lahden ja Tampereen suunnasta.

Esimerkiksi SPR:n Lielahden kierrätystavaratalolta ajettiin sinne Aamulehden mukaan maanantaina kaksi rekkakuormaa, jotka lajitellaan vasta vastaanottokeskuksessa. Tällä hetkellä onkin pulaa vapaaehtoisista, jotka osallistuisivat tavaroiden purkamiseen ja lajitteluun. HÄSA

Menot