Kanta-Häme Hämeenlinna

Suomen kasvukäytäväverkostolle pedataan jatkoa - Vantaa ja Hyvinkää tulossa mukaan pääradan yhteistyöhön

Suomen kasvukäytäväverkostoa laajennetaan. Toiminta voi jatkua uuden sopimuksen valmistuttua.
Kasvukäytävähanke on yhdistänyt pääradan varren kuntia ja muita toimijoita. Ajatuksena on ollut kehittää Helsingistä Seinäjoelle asti ulottuvaa nauhakaupunkia, jossa pendelöinti olisi helppoa esimerkiksi raiteilla tai robottibussein. Arkistokuva. Arkistokuva: Riku Hasari

Viime vuoden lopulla toimintansa lopettanutta Suomen kasvukäytäväverkostoa ollaan käynnistämässä uudestaan.

Verkostoon kuuluvat kaupungit, maakunnat, kauppakamarit ja yrittäjäyhdistykset ovat viimeksi tällä viikolla laatineet uutta sopimusta, joka toisi verkostolle uuden nelivuotisen toimikauden. Uusina kaupunkeina mukaan olisivat tulossa myös Vantaa ja Hyvinkää.

Vuonna 2013 perustettu verkosto yhdistää pääradan varren kuntia ja toimijoita Helsingistä Seinäjoelle saakka. Yhteistyötä tehdään muun muassa raideyhteyksissä ja muissa liikkumisratkaisuissa.

 

Hämeenlinna toimi vuoden vaihtuessa päättyneellä kasvukäytäväverkoston edellisellä kaudella verkoston isäntäkaupunkina. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan Hämeenlinna voi toimia myös uuden kauden kokoonkutsujana.

– Kaikki mukana olleet olivat yksimielisiä siitä, että toimintaa kannattaa jatkaa. Sopimusluonnokset lähtevät vielä tällä viikolla kommentoitavaksi osapuolille, Isosuo kertoo.

Isosuo pitää hyvänä, että jatkoa suunnitellaan aiempaa pidemmälle neljän vuoden kaudelle. Verkosto voisi palata toimintaan ensi kesänä. HäSa

 

Lue myös: Kasvukäytäväverkosto pantiin toistaiseksi jäihin – Pääradan varren kunnat ja maakunnat laativat uutta sopimusta (26.11.2019)

Lue myös: Helsingin ja Tampereen välille halutaan todellinen kasvukäytävä (29.6.2013)

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic