Kanta-Häme

Suomen Konttori löytyy Riihimäeltä - sarja saa ensi-iltansa tänään verkossa

The Office -hittisarja on kääntynyt Suomi-versioksi.

Sarjan introssa kuva liukuu junan kyydissä Riihimäen asemalle ja jatkaa Etelän Viertotietä Mattilan teollisuusalueelle Leskisen paperin konttoriin.

Konttori on siis kuvattu Riihimäellä, vai onko?

– Hei Jesse, joko me voidaan paljastaa, missä sisäkuvaukset oikeesti tehtiin? huikkaa lehdistötilaisuudessa suomalaisversiota tähdittävä Sami Hedberg.

Tuottaja Jesse Fryckman myöntyy ja Hedberg pamauttaa: Espoon Kilossa!

Jesse Fryckman painottaa, että konttori on vahvasti Riihimäellä, vaikka fyysiset kuvaukset tehtiin Kilossa.

– Mattilanpellolta löytyi juuri se teollisuusalue, jota sympaattinen ja sydämellinen komedia tarvitsi, Fryckman kertoo.

Brittikomedian suomalaisversio alkaa Elisa Viihteellä tänään ja nähdään syksyllä Nelosella. Pääroolissa nähdään koomikko Sami Hedberg.

2000-luvun alkupuolella The Officesta kasvoi kulttisarja, josta on tehty kymmeniin maihin omat versiot. Ajatus suomalaisversiosta alkoi itää Jesse Fryckmanin päässä jo tuolloin, mutta toteutus lykkääntyi.

– Kaikki naksahti kohdilleen, kun näin Sami Hedbergin näyttelemässä Luokkakokouksen kuvauksissa. Sami oli spesiaali, ja oli juuri sitä mitä tarvittiin Konttorin pomoksi, myös Luokkakokous-elokuvan tuottanut Fryckman kertoo.

Riihimäki oli mitä etsittiin, mutta samalla myös Fryckmanin ja Hedbergin kavereiden, Aku Hirviniemen, Janne Katajan ja Niina Lahtisen kotikaupunki. Suosittelijoita siis riitti.

Brittiversion herättämät nolouden ja myötähäpeän tunteet on kerrattu 15 vuoden aikana tositeeveeohjelmissa ja sarjoissa niin moneen kertaan, ettei Konttoria lähdetty rakentamaan yksin niiden varaan.

Mike Pohjolan ympärille koottiin tiimi kirjoittamaan käsikirjoitusta suomalaiseen ympäristöön.

Noloja tilanteita ja myötähäpeää ei Suomi-versiossa sivuuteta, mutta sarja ei lähde ilkeilemään.

– Leskisen paperin pomo, Pentti Markkanen ei ole paha eikä ilkeä. Hän ei ymmärrä laukovansa loukkauksia, ja kun huomaa, yrittää paikata tilannetta, joka vain pahenee, selittää rooliaan Sami Hedberg.

Pentti Markkanen on pomo, josta Sami Hedberg väittää aika monen pystyvän jossakin määrin löytämään itsensä. Hedberg nauraa vitsillä, ettei joutunut niin kovin paljon näyttelemään.

– Tosiasiassa tutkin aika lailla aiempia versioita, mutta hain sitten ohjaaja Janne Reinikaisen kanssa oman tyylin. Aika haastavaa, sillä jo vuorosanoja on yhdessä jaksossa enemmän kuin Luokkakokouksessa minulla yhteensä. HÄSA

Sarja käynnistyy aamuyöllä 3.3. maksullisessa Elisa Viihteen Aitiossa.

Päivän lehti

4.6.2020