fbpx
Kanta-Häme

Suomen lasimuseon ystävät ry täyttää 30 vuotta

Suomen lasimuseon ystävät ry (SLMY) viettää Riihimäellä 30-vuotisjuhliaan museossa lauantaina 5. syyskuuta kello 13 alkaen.

Lasimuseon isossa salissa kuullaan yhdistyksen toimintaan aktiivisesti osallistuneiden henkilöiden muistoja ja ajatuksia SLMY:n 30-vuotisen toiminnan varrelta. Lisäksi jaetaan ansiomitalit ja huomionosoitukset sekä lahjoitetaan esineitä museolle.

Pianotaiteilija Juhani Lagerspetz esittää musiikkia, ja Marjatta Sarpaneva kertoo Timo Sarpanevan työstä lasimuotoilijana. Isossa salissa on esillä myös laaja Timo Sarpanevan töiden näyttely.

Lisäksi on mahdollisuus tutustua lasimuseon näyttelyihin museon henkilökunnan opastuksella. Kakkukahvit tarjoillaan museon kahvilassa sekä ensimmäisen kerroksen luentosalissa.

SLMY tukee lasimuseon toimintaa muun muassa esinelahjoituksin sekä tekemällä museon toimintaa tunnetuksi.

Jäsenille yhdistys järjestää jäseniltoja, esitelmätilaisuuksia sekä jäsenmatkoja.

Suurelle yleisölle yhdistyksen toiminnasta näkyvimpiä ovat kaksi lasiesineiden osto- ja myyntitapahtumaa lasimuseolla: tammikuinen Lasipäivä ja kesäkuinen Lasi- ja keräilytapahtuma sekä Suomalaisen lasin vuosikirjan julkaiseminen.

Yhdistys on eräs aktiivisimmista museoiden ystäväyhdistyksistä Suomessa. Yhdistyksellä on yli 800 jäsentä eri puolilla Suomea ja muutama myös ulkomailla.

Menot