Kanta-Häme

Suomen partiolaiset panostaa Evoon

Maan suurin nuorisojärjestö Suomen partiolaiset, Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan kehitys oy allekirjoittivat torstaina viiden vuoden mittaisen puitesopimuksen, jossa sovitaan partiojärjestön edistävän matkailua Hämeenlinnassa yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa, yhteisestä näkyvyydestä ja viestinnästä.

Suomen partiolaisiin kuuluu 65 000 lasta ja nuorta. Ensimmäinen puitesopimuksen mukainen tapahtuma on Roihu Finnjamboree -suurleiri ensi kesänä.

– Puitesopimus tukee tavoitettamme olla lasten ja nuorten kaupunki sekä tapahtumakaupunki, totesi kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Raatihuoneella.

Heinäkuun 20.–28. päivä järjestettävälle Roihu-suurleirille on ilmoittautunut jo noin 16 000 osallistujaa. Se on Suomen partiolaisten ensimmäinen leiri, jonka osallistujamäärä joudutaan suuren kysynnän vuoksi rajaamaan.

– Roihu on vuoden suurin nuorisoelämys Suomessa, ja se näkyy jo nyt Roihu-hypenä sosiaalisessa mediassa, kertoo leirin strateginen johtaja Heikki Otsolampi.

Alueelle mahtuu 17 000 osallistujaa. Roihuun ilmoittautuneista nuorista 3 000 tulee ulkomailta, 45 eri maasta.

Tapahtuma näkyy myös Hämeenlinnan katukuvassa, kun vanhemmat leiriläiset lähtevät tutustumaan kaupungille, luontoon ja paikallisiin yrityksiin. Vierailupäivänä tapahtuman odotetaan puolestaan keräävän jopa 10 000 kävijää.

Linnan kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki iloitsi Roihun ja muiden partiolaistapahtumien tuovan Hämeenlinnalle kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä.

– Suomen partiolaiset on vahva ja merkittävä brändi.

Roihu-leirin ajaksi Evolle rakennetaan väliaikainen kylä.

Suomen Partiolaiset investoi leirialueeseen rakentamalle sinne pysyviä tiloja, jotka ovat jatkossa myös muiden alueen toimijoiden käytettävissä. Aluetta kehitetään palvelemaan entistä paremmin erikokoisten tapahtumien järjestämistä.

Leirin osallistujat käyttävät viikon aikana useita tonneja elintarvikkeita ja muuta tavaraa.

– Uskomme, että leiri tulee näkymään esimerkiksi Tuulosen asiakasmäärissä, Heikki Otsolampi sanoo.

Suomen Partiolaisten yhteistyöpäällikkö Juha Mustonen kertoo leirin hyödyttävän myös paikallisia palveluja ja yrityksiä.

– Olen ymmärtänyt, että jos löytyy paikallisia kumppaneita, järjestelyissä toimitaan heidän kanssaan ennen kuin kumppaneita haetaan muualta. Usein sanotaan, että Hämeenlinnassa toimitaan kantakaupunkikeskeisesti, joten tässä on erinomainen mahdollisuus lammilaisille, hauholaisille ja tuuloslaisille yrityksille, Mervi Käki toteaa.

Leirialueen rakentaminen alkaa noin kaksi viikkoa ennen Roihua. HÄSA