Kanta-Häme

Suomen pienin poliisikoira nimitettiin Vuoden poliisikoiraksi – Hämeessä työskentelevä Jekku etsii huumeita, rahaa ja aseita

Jekku kilpailuissa vuonna 2013. Takana ohjaaja Miikka Ounila.

Hämeen poliisilaitoksella työskentelevä parsonrussellinterrieri Wildfay’s Captain K eli Jekku on nimetty vuoden 2018 poliisikoiraksi.

Suomen pienin poliisikoira Jekku on koulutettu etsimään huumeita, rahaa, passeja ja ampuma-aseita. 

Jekun kehutaan olevan edelläkävijä poliisin erikoiskoirana. Se on ensimmäisiä poliisin huumekoiria, joille on opetettu ampuma-aseiden etsintä.

-Jekku on hyvin terrierimäinen, eli itsetietoinen ja vahva koira, sen ohjaaja, vanhempi konstaapeli Miikka Ounila kuvailee Hämeen poliisin julkaisemalla videolla.

Alla Hämeen poliisilaitoksen julkaisema video Jekusta. Jos video ei näy, pääset siihen tästä linkistä ja kirjautumalla Facebookiin omilla tunnuksillasi.

Nyt 7,5-vuotias Jekku on menestynyt myös virkatehtäviensä ulkopuolella. Esimerkiksi vuonna 2013 se voitti vasta kaksivuotiaana nuorena virkakoirana Rikosseuraamuslaitoksen Parolassa järjestämät etsintäkilpailut, jossa etsittiin erilaisia huumeita ajoneuvoista, rakennuksista ja maastokätköistä.

Jekku ja poliisikoiranohjaaja, Miikka Ounila. Arkistokuva.

-Sellaiset tilanteet ovat jääneet mieleen, missä koira on on tehnyt löytöjä sellaisista paikoista, mistä ihmismieli ei hahmota, että sinne voidaan edes mitään piilottaa, Miikka Ounila kertoo.