Kanta-Häme

Suomen Rejlers on oikealla tiellä

Konsernijohtaja Eva Nygren on tyytyväinen Rejlersin Suomen yhtiöiden kehitykseen.

– Teollisuuden osuus liikevaihdosta on vähentynyt 45 prosenttiin. Suunta on sama kuin Ruotsissa. Teollisuus on talouden kriisiaikoina eri toimialoistamme haavoittuvaisin. Keskittyminen energia- ja ympäristöasioihin antaa toiminnalle turvallisemman pohjan, Hämeenlinnan toimistolla keskiviikkona vieraillut Nygren sanoo.

Rejlers on ruotsalainen perheyritys ja pörssiyhtiö, joka tarjoaa suunnittelua, konsultointia ja projektitoimituksia teollisuuden, energian, rakentamisen ja kiinteistöjen sekä infran toimialoilla.

Rejlersin Suomen toimitusjohtajan Seppo Sorrin mukaan Hämeenlinnan toimiston sidos teollisuuteen on ollut vahva. Lähes koko liikevaihto on tullut teollisuudesta.

– Rejlers tekee Hämeenlinnassa muun muassa moottoritien katteen rakennusten sähkösuunnittelua, ja työn alla on myös useita talotekniikan kohteita. Tämä tulee heijastumaan myös Hämeenlinnan toimiston toimintaan.

Hämeenlinnan toimistossa on noin 20 työntekijää. Sorri sanoo, että insinööreille on tarjolla jatkossakin töitä.

– Osaavia henkilöitä tarvitaan niin talotekniikan kuin prosessipuolen tehtäviin. Eläkkeelle siirtyvien tilalle palkkaamme uusia työntekijöitä. Projektipäälliköistä ja projektijohtajista on jatkuvasti pulaa.

Kasvua yritysostoista

Suomen Rejlers on kasvanut myös yritysostoin. Viime vuonna Rejlers osti teollisuuden automaatio- ja sähköpuolen suunnittelu- ja konsulttipalveluiden liiketoiminnan Ramboll Finlandilta.

Rejlersin Suomen yhtiöiden liiketoiminnasta energian osuus on noussut 27 noussut prosenttiin. Rejlers on mukana muun muassa energiatehokkuuspalveluiden tutkimushankkeessa sekä tuulivoimahankkeissa.

Viime vuonna rakentamisen ja kiinteistöjen osuus Rejlersin Suomen toiminnoista oli 23 prosenttia ja infran osuus 5 prosenttia.

Rejlersin Suomen toimintoihin lukeutuu myös Venäjällä toimiva LLC Rejlers, joka suunnittelee parhaillaan jääkiekon KHL-seura Jaroslav Lokomotivin uutta harjoituskeskusta.

Rejlersillä on Suomessa 14 toimistoa, joissa on noin 440 työntekijää. Suomen yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 33 miljoonaa euroa.

Kovat tavoitteet

Rejlers aikoo nostaa liikevaihtonsa kolminkertaiseksi vuoteen 2015 mennessä. Liikevoiton pitäisi pysyä kaiken aikaa yli 8 prosentissa liikevaihdosta. Tavoitteena on, että tuolloin liikevaihto olisi 2015 Ruotsin kruunua ja työntekijämäärä olisi myös 2015.

Eva Nygrenin mukaan päämäärä on edelleen realistinen, vaikka välillä on ollut vaikeitakin vuosia. Viime vuonna konsernin liikevaihto oli 155 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä oli 1 550 henkilöä.

Nygren aloitti Rejlersin konsernijohtajana viime vuoden toukokuussa. Aiemmin hän oli toimitusjohtajana Sweco Sverigessä, joka on Rejlersin kilpailija.

Kruununprinsessa Victoria palkitsi Nygrenin viime vuonna Ruter Dam -palkinnolla, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle naisjohtajalle.

– Palkinto oli tunnustus pitkälle uralle ruotsalaisen liike-elämän palveluksessa. Se toi myös hyvää mainetta Rejlers-konsernille, Nygren sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic