Kanta-Häme

Suomen tapahtumaratkaisut muutti jo Kantolaan

Maan suurin erilaisia lavarakenteita pystyttävä Suomen tapahtumaratkaisut Oy on parhaillaan muuttamassa aivan Kantolan tulevan tapahtumapuiston naapuriin. Yhtiön myyntijohtaja Lauri Wilkman uskoo, että tapahtumapuistosta on vielä yritykselle kotikenttäetua.

– Uudet tilat ovat tapahtumapuiston kupeessa, sillä toimiston ovikin avautuu suoraan puistoon. Mikäli löydämme Kantolasta vielä parisataa neliötä tyhjää tilaa, hankimme ne käyttöömme, Wilkman korostaa.

Tapahtumaratkaisut on ensimmäinen yritys, jonka tapahtumapuisto on tuonut Kantolaan. Lauri Wilkman kuitenkin uskoo vakaasti, ettei se jää viimeiseksi.

– Tietenkin me toivomme, että tänne tulisi muitakin saman alan yrittäjiä. Yhteistyö helpottuisi silloin huomattavasti.

Tällä hetkellä tapahtumapuiston valmistuminen on kiinni ennen kaikkea ympäristöluvasta. Lupaa haettiin marraskuussa Aluehallintovirastosta, mutta vielä siitä ei ole kuulunut mitään. Kehittämiskeskus Oy Hämeen johtaja Mervi Käki toivoo, että lupa saataisiin viimeistään heinäkuussa.

– Silloin olisi vielä mahdollisuus saada tapahtumapuisto valmiiksi vuonna 2015. Olisi upeaa järjestää puistossa joku Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden suurista tapahtumista, Mervi Käki korostaa.

Yritys osti kilpailijansa

Tapahtumaratkaisut on toiminut vuodesta 2007 Kuuslahdentiellä. Yritys osti helmikuussa pahimman kilpailijansa Light and Sound Rentalin ja kasvoi Suomen suurimmaksi tapahtumien rakentamiseen erikoistuneeksi yritykseksi. Samalla yrityksen vakituisten työntekijöiden määrä kasvoi seitsemään.

– Pohjoismaissa on kourallinen meitä suurempia toimijoita, mutta Suomessa olemme ehdottomasti suurin. Saamme nyt jo 17 esiintymislavakattoa pystyyn samaan aikaan, Wilkman kehaisee.

Lavarakenteita ja ripustuksia sekä messuja maan eri puolilla tekevä Suomen tapahtumaratkaisut aloitti muuttonsa Kantolaan Puusepänkadulle helmikuussa. Wilkman arvioi, että kaikki on muutettu toukokuun aikana. Tilaa yrityksellä on noin 800 neliötä.

Wilkman uskoo vakaasti Kantolan tapahtumapuiston tulevaisuuteen. Tapahtumia tulee Kantolaan varmasti todella paljon. Mikäli tapahtumapuiston rakentaminen kuitenkin viivästyy tai vaikka jostakin syystä kokonaan estyisi, ei se ole Tapahtumaratkaisuille mikään kynnyskysymys.

– Ei kaikkea voi tämän varaan laskea. Töitä riittäisi varmasti ilman tapahtumapuistoakin.(HäSa)