fbpx
Kanta-Häme

Suomen verottaja yrittää ulosmitata Volkswagenia

Suomen verottaja ei kanna veroa vain suomalaisilta autonomistajilta. Verottaja hakee suoraan maailman suurimmalta autonvalmistajalta Volkswagen AG:ltä yli 281 000 euron veroja.

Verottaja on kesäkuusta lähtien hakenut ulosmittauksella verosaatavia saksalaiselta Volkswagenilta. Volkswagenin Suomen luottotietoihin on kirjautunut jo kymmenen ulosottoyritystä merkinnällä “varattomuus tai muu este”.

Veroja ei haeta miltään suomalaiselta yhtiöltä tai Volkswagenin Suomen edustajalta vaan suoraan nimenomaan saksalaiselta emoyhtiöltä Volkswagen AG:ltä. Volkswagen on rekisteröitynyt Suomeen ulkomaalaisena yhteisönä vuonna 2003.

Volkswagenilla ei ole kuitenkaan osoitetta eikä tiettävästi minkäänlaista liiketoimintaa Suomessa. Suomessa yhtiön osoitteeksi on kirjattu Wolfsburgin pääkonttorin osoite. Kaupparekisteriin ei ole ilmoitettu rekisteröinnin jälkeen tietoja yhtiöstä.

Volkswagen AG:n liikevaihto oli viime vuonna 202,4 miljardia euroa. Konserni työllisti 592 000 työntekijää ja myi 10,2 miljoonaa ajoneuvoa.

Volkswagen-, Audi ja SEAT-henkilöautoja tuo Suomeen VV-Auto, jonka omistaa Kesko. HäSa

Menot