Kanta-Häme

Suomessa todettiin 47 koronavirustartuntaa – Kahden viime viikon aikana yli 200 tartuntaa enemmän kuin edellisjaksolla

Maassa kaksi uutta koronakuolemaa. Jyväskylässä löytyi edelleen lisää tartuntoja.
Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli maanantaina kymmenen ihmistä, heistä kolme tehohoidossa. Kuvituskuva. Kuva: Arttu Laitala
Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli maanantaina kymmenen ihmistä, heistä kolme tehohoidossa. Kuvituskuva. Kuva: Arttu Laitala

Suomessa raportoitiin maanantaina 47 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL maanantaina. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 207 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltäneellä kahden viikon jaksolla.

Kahden viime viikon aikana on todettu 541 tartuntaa, kun edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja raportoitiin yhteensä 334. Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8  627 koronavirustartuntaa.

THL tiedotti maanantaina kahdesta uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemantapauksesta. Koronakuolemia on nyt yhteensä 339.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli maanantaina kymmenen ihmistä, heistä kolme tehohoidossa. Sairaala- ja tehohoidossa olevien määrä nousi kumpikin kahdella viime perjantain luvuista.

Uusien koronatartuntojen ilmaantuvuus oli viimeisten kahden viikon aikana 8,3 tapausta 100  000:ta asukasta kohti, kun vastaava edellisten 14 päivän luku oli 6,5 todettua tartuntaa per 100  000 asukasta.

Mikkeliin kielto yli 50 hengen kokoontumisille

Tartuntoja syyskuussa runsaasti raportoineessa Jyväskylässä todettiin viikonloppuna 11 uutta koronatartuntaa. Näiden tartuntojen vuoksi asetettiin karanteeniin noin sata ihmistä. Jyväskylän tartunnat olivat nyt yksittäisiä, eikä laajoja karanteeniryppäitä ilmennyt viikonlopun aikana. Maanantaina tartuntoja ei Jyväskylässä todettu.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella viime viikolla todettujen tartuntarypästen kokonaistartuntamäärä on nyt 32 tapausta.

Altistuneita on Essoten tiedotteen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja on useita.

–  Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, sanoi Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Essote ilmoitti maanantaina, että se kieltää Mikkelin kaupungin alueella tiistaista ensi maanantaihin kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa.

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic