Kanta-Häme

Suomikiekko-kiertue nostatti tunnelmaa

Hämeenlinna liittyi lauantaina Suomikiekko-kiertueen myötä jääkiekon MM-kisojen viralliseksi kannattajakaupungiksi. Torilla kiekkohuumaa tavoitteli reilut pari tuhatta ihmistä.

– Tunnelma on huikea, kehaisivat torille pystytetyllä lavalla esiintyneet HPK:n cheerleederit Ninni Saarinen, Nura Al-Dawin ja Minna Heinonen.

Lastensa Alexin, Maxin ja Kaisan kanssa kiekkohulinaa torilla seurannut Olga Elkueva myönsi fanittavansa niin Venäjän joukkuetta kuin Suomen leijonalaumaa.

Jääkiekkoa ja MM-pelejä perheessä seurataan aktiivisesti. Yhtä innokkaana perhe on mukana esikoisen, 8-vuotiaan Alexin otteluissa ja harjoituksissa. Alex pelaa HPK:n vuonna 2004 syntyneiden joukkueessa.

MM-otteluiden aikaan perhe linnoittautuu television ääreen.

– Ruudusta katsottuna on etuna se, että kameran välityksellä tilanteiden kehittymisen näkee hyvin tarkasti. Nautin myös television lähettämistä tilanteiden toistoista. Paikalla ollessa keskittyminen peliin on erilaista, hallissa nauttii jo pelin tunnelmasta.

Olga Elkueva sanoo tilanteen menevän uudelleenharkintaan ja perheestä lähdetään paikan päälle Helsinkiin, jos torilta hankitulla fanipassilla heltiää voittolippu johonkin MM-peleistä.

Lauantain kiekkohulinoissa hän sanoi itselleenkin yllätyksenä viihtyneensä.

– Yleensä olen tämmöisissä vain vähän aikaa. Nyt konsertti on ollut hyvä ja olemme olleet paikalla alusta asti.

Suomi–Ruotsi on pahin

Janne Pulkkisella polttelivat takataskussa liput ensi perjantain Kanada–Slovakia -peliin. Kanadan peleihin kiertueella myytyjen lippupakettien hintaa hän piti vielä kohtuullisena – kaksi lippua 69 euroa. Suomen peleistä olisi joutunut pulittamaan enemmän kuin kaksinkertaisen hinnan, sataviisikymppiä.

Kiperimmät tilanteet Janne Pulkkinen ennusti Suomi–Ruotsi -peliin.

– Suomelle pidetään peukkuja, lupasivat hämeenlinnalaiset Pulkkisen perheen miehet.

Hämeenlinnan tori oli Suomikiekko-kiertueen viimeinen pysähdyspaikka ennen Helsinkiä. Kiertue, jota järjestivät MM-kisaorganisaatio ja Suomen Jääkiekkoliitto, käynnistyi Joensuusta 28. maaliskuuta ja pysähtyi 17 paikkakunnalla.

Kiertuepaikkakuntana Hämeenlinna liittyi muiden matkan varren kaupunkien lailla MM-kisojen viralliseksi kannattajakaupungiksi. (HäSa)

Menot