Kanta-Häme

Suoramyynti houkuttelee asiakkaita kaukaakin

Uusista perunoista se kesäkausi todenteolla alkaa. 

Loppilaisen Mikkolan Suoramyynnin myymälä on avoinna päivittäin jo kesäkuun alusta, mutta myynti vilkastuu selvästi juhannuksen alla, jolloin uudet perunat tulevat myyntiin.

Myymälän valikoimissa on muun muassa oman tilan perunoita ja vihanneksia, jauhoja ja ryynejä, oman leipomon tuotteita, hilloja ja mehuja. Valikoimaa on lisäksi täydennetty naapuritilojen juureksilla sekä paikallisella lihalla ja makkaroilla. Pakastimesta löytyy myös lappalaista poronlihaa.

– Olemme pikkuhiljaa laajentaneet ja lisänneet repertuaaria. Esimerkiksi ajatuksena oli ensin, että valikoimaan sopisi jonkin pienen tuottajan jäätelö. Sitten kuitenkin kokeiltiin, jos sen tekisikin itse, Antti ja Anne Mikkola kertovat.

Heidän mielestään on tärkeää, että tuotteita kehitetään ja tarjolla on monenlaista.

Kun uusia ideoita syntyy, niitä myös toteutetaan ennakkoluulottomasti.

– Esimerkiksi kesän uuden perunan seassa on pienikokoista perunaa, joka jää helposti hyödyntämättä. Keksimme tehdä niistä myyntiin perunasalaattia.

Suoramyynnin rinnalla toimii myös tilauskonditoria ja pitopalvelu, joka tekee kaikki ruuat alusta asti itse. Lisäksi vanhaan viljamakasiiniin on kunnostettu pieni tilausravintola ja myös savusaunaa ja sen viereen rakennettua kesäkeittiötä vuokrataan.

Mikkolan suoramyynnillä on jo pitkät perinteet, sillä viime vuonna päästiin juhlimaan 30-vuotismerkkipäivää. Alkuun yritystä pyörittivät Antti Mikkolan vanhemmat.

– Täytyy sanoa, ettei byrokratia näiden vuosien aikana ole ainakaan vähentynyt, Mikkolat toteavat. 

Kesällä suoramyynti työllistää Mikkoloiden lisäksi myös 6–7 sesonkityöntekijää. Väkeä tarvitaan niin leipomossa, myymälässä kuin pellollakin.

– Sanommekin, että kesällä on aina maanantai, jolloin on työviikko edessä. Talvella taas voi olla lauantai viikonkin putkeen, Antti Mikkola naurahtaa.

Ei hän tosin talvellakaan malta kokonaan levätä laakereillaan, vaan kertoo pyörittäneensä useampana talvena kotaravintolaa Levillä. 

Syksyllä Mikkolan suoramyynnin kausi jatkuu elokuun loppuun ja senkin jälkeen myymälä on avoinna lauantaisin. Tilan leipää ja jauhoja voi ostaa myös lähiruokapuoti Lopen Pehtoorista Launosista. 

Lue lisää Hämeen Sanomien kesälehden juttuja:

Pääset lukemaan kesälehden digitaalisessa muodossa klikkaamalla tästä – klikkaa itsesi sisään kesälehteen!