Kanta-Häme

Suosittu Broadway-musikaali syksyllä Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan teatteri esittää ensimmäisenä Suomessa Broadway-musikaalin Naisia hermoromahduksen partaalla. Se perustuu espanjalaisen Pedro Almodovarin samannimiseen, suosittuun elokuvaan vuodelta 1988.

Ensi-ilta Hämeenlinnassa on 14. syyskuuta. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo ja musikaalin ohjaa Maiju Sallas. Kapellimestarina on Hämeenlinnan teatterin vanha tuttu Antti Paranko.

– Onhan tämä aivan valtava satsaus, Suomen kantaesitys ja suomennoskin aivan uusi, teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo sanoo.

Hänen mukaansa Espanjaan sijoittuva railakas esitys on sopivaa vastapainoa Suomi 100 -ohjelmistolle, jota riittää niin kevät- kuin syyskaudellekin: Finnhits-musiikkinäytelmälle ja Suomi sataa ja tuulee -revyylle.

– Antti Paranko esitti viikonloppuna Tampereen K 50-messuilla jo makupalana yhden biisin. Se oli kuin pikalento Hämeenlinnan teatterista Madridiin, Sinisalo hehkuttaa.

 

Naisia hermoromahduksen partaalla sisältää nimensä mukaisesti useita naisrooleja, ja idea musikaalin ottamisesta ohjelmistoon tulikin alun perin teatterin naisporukalta sekä ohjaajalta.

– Aloin sitten kyselemään oikeuksia Lontoosta, ja saimme ne ensimmäisenä tänne Hämeenlinnaan, Sinisalo kertoo.

Suomennos kustannettiin yhteistyössä toisen suomalaisen teatterin kanssa. Sinisalo ei vielä uskalla paljastaa, mikä teatteri on kyseessä. Muitakin suomenkielisiä esityksiä on siis kuitenkin luvassa.

Jeffrey Lanen kirjoittama ja David Yazbekin säveltämä musikaali on absurdi farssi intohimoisista naisista sekä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Musikaali on palkittu mm. arvostetulla Tony-palkinnolla ja sitä on esitetty hyvällä menestyksellä Broadwayn lisäksi Lontoon West Endissä. HÄSA

 

Almodovarin etunimi korjattu.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic