Kanta-Häme

Suuren huumejutun tuomio annetaan lokakuun lopulla

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa syyskuun lopulla ja lokakuun alussa käsitelty laajaa amfetamiinikauppaa koskeva oikeusjuttu saa päätöksensä lokakuun 26. päivänä. Oikeus antaa tuolloin tuomion neljälle syytetylle.

Poliisin ja syyttäjän mukaan syytetyt ovat välittäneet tai heidän tarkoituksenaan oli välittää katukauppaan yli 9 kiloa amfetamiinia. aineiden arvo oli poliisin mukaan noin 275 000 euroa.

Jutussa toiseksi päätekijäksi arvioitu hämeenlinnalaisnainen odottaa tuomiota vangittuna, muut kolme syytettyä ovat vapaana.

Poliisin ja syyttäjän mukaan tapauksessa oli viitteitä aineiden säilyttämisestä ja kaupankäynnistä hämeenlinnalaisessa yökerhossa, mutta oikeudenkäynnissä ei tähän tutkintahaaraan puututtu.

Yökerhon entinen omistaja on kiistänyt Hämeen Sanomille tienneensä mitään mahdollisesta kaupankäynnistä. Hänen mukaansa syytetyt eivät myöskään ole olleet missään rahoitus- tai omistussuhteessa yökerhoon.

Oikeudenkäynnin kuluessa päätekijöiden syytelista keveni vain aavistuksen verran, kun syyttäjä veti pois rangaistusvaatimuksensa 34 huumausaineeksi laskettavan lääketabletin hallussapidosta.

Huumekauppojen lisäksi pääsyytetyille vaaditaan tuomioita myös luvattomista aseista.

Syyttäjä vaatii kaikille neljälle syytetylle ehdotonta vankeusrangaistusta. HäSa

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic