Kanta-Häme

Suuret tunteet tulevat kappaleina ulos

Elina Orkonevaa ei pätkääkään haittaa, jos hänet tunnetaan koko loppuelämän Euroviisu-Elinana.

– Sehän olisi vain bonusta, nuori nainen täräyttää.

Hän jo kyllästymiseen asti kuullut ihmisten kommentoivan mahdollista viisuleimaa. Orkonevalle Uuden musiikin kilpailu (UMK) on tärkeintä elämässä. Kisan voittaja lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin ja sitä Orkoneva tavoittelee.

– Olisihan se mahtavaa päästä esittämään oma biisi noin 150 miljoonalle katsojalle. Sellaista ei moni koe.

UMK on myös hämmentävä kokemus. Televisiokuvauksissa maskeeraajat, puvustajat ja kamerat ovat kaikki uutta.

– Se on outoa. Ensin stressasin, millaisen kuvan annan itsestäni, mutta sitten tajusin, että pitää olla vain sellainen kuin olen sillä hetkellä. En halua mitään telkkariroolia.

Kisa on tuonut myös kaikkea ihanaa. Kuten sen, että Orkoneva sai kappaleelleen tuottajat, joiden kanssa biisi hiottiin valmiiksi. Se kaikki oli uutta ja ihmeellistä.

– Kyllä tämä on hienoa, mutta tietenkin unelma olisi vielä levytyssopimus ja se, että pääsisin tekemään omia kappaleitani yhteistyössä tuottajan kanssa.

Balladi vaihtui mielipiteitä jakavaksi ralliksi

Elina Orkoneva purkaa suuret tunteet musiikkiin.

Euroviisukappale He´s not my man kertoo omakohtaisesti siitä, kuinka Orkonevaa piiritti eräs mies. Nuorelle naiselle sanoittaminen ja säveltäminen on tapa käsitellä suuria tunteita ja asioita.

Uuden musiikin kilpailuun hän teki myös balladia, mutta sitten hän halusi menevämmän kappaleen. Hän soitti valmista kappaletta ystävilleen ja sukulaisilleen ja se jakoi mielipiteitä. Osa sanoi, että ihan hirveä.

– Ajattelin, että se on hyvä juttu, kun kappale herättää tunteita.

Orkonevalla pyörii nyt kahden uuden kappaleen aihiot päässä. Ideoita hän äänittää kännykkäänsä. Nyt vain ei ole ollut aikaa työstää kappaleita valmiiksi.

Laulaessa kaivettava tunteet esille

Kappaleissa on omia suuria tunteita. Asiat ja tunteet eivät kuitenkaan unohdu sen jälkeen, kun kappale on valmis. Esiintyessä Orkoneva kaipaa sanojen takaa tunteet esille ja antaa niiden näkyä.

He’s not my man -kappaleestakin kaverit sanoivat, ettei Elina sanonut miehelle tarpeeksi tiukasti: ei kiinnosta.

– Voi olla. Mutta tässä biisissä se on helppo sanoa. Tulkinta tulee aina tarinan kautta.

Orkoneva haaveilee siitä, että voisi tehdä kappaleita myös toisille. Hänellä tuleek aika usein tunne, että tekeillä oleva biisi sopii paremmin jollekin muulle.

Toinen jalka Hämeenlinnassa

Elina Orkoneva on kotoisin Hämeenlinnasta ja edelleen hänellä on toinen jalka kotikaupungissa. Hän aloitti Sibelius-opiston muskarista. 8-vuotiaana hänellä oli jo ensimmäinen oma bändi Star girls. Hän soitti myös pianoa, kitaraa ja lauloi Ismo Savimäen kuoroissa yli kymmenen vuotta.

Orkoneva lupasi siskolleen jo vuosia sitten, että jonain päivänä sisko saa esiintyä hänen musiikkivideossaan. Siskon ilme olikin näkemisen arvoinen, kun Orkoneva kertoi, että hänelle olisi naispäärooli.

Nyt Youtubessa on Orkonevan video kappaleesta Heś not my man, jolla hän osallistuu Uuden musiikin kilpailuun.

Video on kuvattu Orkonevan vanhempien omakotitalossa Siirissä.

– Vanhan ja uuden musiikin yhdistäminen on mun juttu. Sitä fiilistä haluttiin myös videolle. (HäSa)

Elina Orkoneva Uuden musiikin kilpailussa tänään TV Kakkosella. Kuudesta esiintyjästä kaksi etenee suoraan finaaliin, kolme jatkaa seuraavaan karsintaan ja yksi tippuu. Elina Orkoneva Acoustic esiintyy Heikki Silvennoisen lämppärinä lauantaina 26. tammikuuta Suistolla.

Mainos