fbpx
Kanta-Häme

Suuri tarinakilpailu kertoo Hämeen historiasta – Voittajat julkistetaan Hämeenlinnan syntymäpäivillä Verkatehtaalla

Kilpailun voittajat julkistetaan Hämeenlinnan syntymäpäiväjuhlissa Verkatehtaalla lauantaina.
Hämeen suuressa tarinakilpailussa oli kolme kategoriaa: lapset (1-6. luokat), nuoret (7-9. luokat) ja aikuiset. Tarinan sai tehdä kirjoitetussa muodossa, äänitteenä, videona tai piirustuksena. Kirjoitus sai myös sisältää kuvia. Kuva: Juhani Salo / Arkisto

Hämeen Suuri tarinakilpailu ratkeaa tänään Verkatehtaalla. Marras- ja joulukuussa koko maakunnan kattavaan tarinakilpailuun tuli 35 kertomusta lasten, nuorten ja aikuisten sarjoissa.

– Tarinakilpailun kautta saatiin mahtavia tarinoita erikohteista ja paikoista Hämeestä. Tarinat kertovat Hämeen historiasta ja täällä tapahtuneista hauskoista ja jännittävistä jutuista, kertoo projektipäällikkö Outi Mertamo Hamkin Älykkäät palvelut -tutkimusyksiköstä

– Esimerkiksi komendantti kertoi kuinka ajelivat Forssasta Hämeenlinnaan pommi Volkkarin takapenkillä.

Voittajat julkistetaan kello 15 lauantaina Verkatehtaan Lasipihalla, jossa vietetään Hämeenlinnan kaupungin 380-vuotissyntymäpäiväjuhlaa. Voittajat palkitsee kansanedustaja ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov (sd.)

 

Lasten ja nuorten sarjoissa palkitaan koko voittajaryhmä tai -luokka. Palkintoihin kuuluvat opastettu kierros Suomen lasimuseossa, Kirjurin työpaja Hämeen linnassa, seikkailupäivä Ahveniston Flowparkissa sekä kylpylä tai keilaus Scandic Aulangossa.

Aikuisten palkintoja ovat Kolot ja kolkat -kierros Hämeen linnassa, kahden hengen, kahden vuorokauden täysihoitoloma Ilorannassa, lahjakortti kahdelle hengelle Matin ja Maijan Majataloon ja rantasaunailta Petäys Resortissa.

Lisäksi Hämeenlinnan kaupunki valitsee lasten ja nuorten Hämeenlinnaa käsittelevistä tarinoista erikseen voittajan, joiden tarinoista tehdään katutaideteos. Valinnan tekee erillinen raati myöhemmin.

 

Lue myös: Hämeenlinna järjestää tänään kaupunkilaisille syntymäpäiväjuhlan – Museoihin vapaa pääsy kaupungin 380-vuotispäivänä

 

Kilpailun tarinoita hyödynnetään Hamkin VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä -hankkeessa, jossa kehitetään digitaalista tarinankerrontaa yhdessä kulttuuri- ja historiakohteiden kanssa. Tarkoitus on saada tarinoita videoille, kuviksi ja myös lisätyn todellisuuden toteutuksiksi.

Tarinakilpailun tarinat löytyvät osoitteesta www.tarinakilpailu.fi. Voittajia ovat kaikissa sarjoissa ne tarinat, joista on tykätty eniten.

Viime elokuussa alkanut VIKKE-hanke on käynnissä vuoden 2020 loppuun. Tavoitteena on etsiä maakunnan tarinoita ja käyttää näitä hyödyksi kulttuuri- ja matkailukohteiden markkinoinnissa. Kulttuurikohteiden näkyvyyttä on tarkoitus kasvattaa ja näin myös kasvattaa maakunnan näkyvyyttä niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla markkinoilla.

Tarinakilpailun mahdollistivat Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupungit, sekä Hausjärven, Lopen, Janakkalan ja Hattulan kunnat. HÄSA

Menot