Kanta-Häme

Suurin hätä jo haihtunut

– Täällä oli viikonloppuna kuumat paikat, samassa talossa toimivan huoltofirman huoltomies Jouko Koskinen sanoo kivutessaan rappukäytävää ylös kerrostalossa Riihimäessä.

Käräjäkatu 7:n kerrostalopalosta leijuu rappukäytävässä muistona savunhaju. Seinissä on nokea ja vesiviiruja.

Viime perjantaina eli pyhäinpäivän vastaisena yönä huoltomies Koskinen sai juosta rappuja ylös ja alas avaamassa ovia pelastusmiehille, jotka joutuivat murtamaan osan ovista.

Henkilövahingoilta vältyttiin. Asunnoistaan evakuoitiin kerrostalon kaikki 100 asukasta.

Portaissa vastaan tulee mikroaaltouunia kantava asukas Miia Kokkonen. Hän on hakemassa asunnostaan henkilökohtaisia tavaroitaan.

– Olin juuri laittanut telkkarin kiinni, kun kuului kovaa pauketta ja huutoa kuin jossain olisi riidelty, Kokkonen muistelee.

Naapuri huusi käytävällä, että talo on tulessa.

– Sitten lähdettiin. Ei meillä hengenhätää ollut neljännessä kerroksessa.

Tilapäinen majoitus järjestyi nopeasti. Kokkonen sai asua hotellissa kolme vuorokautta kaupungin piikkiin ja vuokra-asuntokin on jo löytynyt.

– Muutenkin asiat järjestyivät hyvällä vauhdilla. Jo sunnuntaina SPR, seurakunta ja vakuutusyhtiö olivat yhteydessä, Kokkonen kiittelee.

Riihimäen johtava sosiaalityöntekijä Eve Lääts kertoo, että keskiviikkoon mennessä muutama ei ollut vielä allekirjoittanut uutta vuokrasopimusta.

Sosiaalipalveluista on soitettu kaikille talon asukkaille, joiden yhteistiedot heiltä vain löytyy.

– Olemme tarjonneet apua, ohjausta ja neuvontaa uuden asunnon löytämisessä. Osa on halunnut hoitaa asiansa itse.

Riihimäen sosiaalipäivystyksestä vastaa Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys.

– Riihimäen kaupungilla on sopimus myös Hyvinkään Seudun Mielenterveysseuran kanssa kriisipalvelujen järjestämiseksi. Myös seurakunta ja SPR olivat alusta asti mukana auttamassa. Yhteistyö sujui oikein hyvin. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic