Kanta-Häme

Suurin osa nuorista mopoilee siivosti

Hämeen poliisi järjesti viikonvaihteessa paikallisille mopoilijoille kaksi omaa mopomiittiä. Perjantaina kokoontui nelisenkymmentä mopoilijaa Turengissa ja sunnuntaina toinen mokoma Idänpään Nesteellä Hämeenlinnassa.

Malli poliisin mopomiittiin saatiin jo viime kesänä Kuopiosta, kun poliisi järjesti ensimmäisen kerran tapaamisen mopoilijoiden kanssa.

– Minun mielestäni Kuopion kokeilu oli niin hyvä idea, että otin heti yhteyttä poliisiin. Yllättäen poliisissa oli ajateltu samaa asiaa samaan aikaan, kauppias Jarkko Gorski Idänpään Nesteeltä sanoo.

Huoltoaseman pihalla kokontuu paljon nuoria mopoilijoita, sillä heillä ei ole Gorskin mukaan muutakaan kokoontumispaikkaa Idänpäässä. Suurin osa ajaa liikennesääntöjen mukaan, mutta sitten on aina niitä, jotka kiihdyttelevät, keulivat ja sutivat.

– Itse suhtaudun asiaan vähän niin, että niin kauan kuin lähtee ääntä, on kaikki hyvin, Gorski naurahtaa.

Vanhempi konstaapeli Eetu Puhakka toivoo, että mopomiittien avulla saataisiin vähennettyä mopohäiriöitä, jotka työllistävät poliiseja aivan liikaa. Valtaosan ilmoituksista tekevät yöuniltaan herätetyt asukkaat.

Idänpään mopomiitti oli hyvin sopuisa. Paikalle tuli parikymmentä mopoilijaa.

– Nuorilla on oikeus ajaa mopoilla, mutta heidän pitäisi ymmärtää ajaa rauhallisesti asuinalueella. Mopomiittien tarkoituksena on herättää ennen kaikkea keskustelua asukkaiden ja mopoilijoiden välillä ja luoda yhteiset pelisäännöt, Puhakka sanoo.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic