fbpx
Kanta-Häme

Suurlukio etenee

Lukioita koskevat ulosmarssit ja keskustelutilaisuudet eivät ole kääntäneet virkamiesten päätä Hämeenlinnassa. Lukiouudistus näyttää etenevän niin kuin lasten ja nuorten lautakunta linjasi jo kesäkuussa.

Lasten ja nuorten lautakunta (lanula) käsittelee kouluverkkoasiaa ensi tiistaina. Tilaajajohtaja Markku Rimpelä ei ehdota lukioasiasta enää mitään. Ainoa uusi asia kouluverkkoa koskevassa pykälässä on se, että Ahveniston koulun lakkauttaminen etenee.

Näin näyttää yhä vahvemmin siltä, että Lyseon ja Kaurialan lukiot yhdistetään, ja syntyvä suurlukio siirretään Hamkin entiselle kampukselle Myllymäkeen. Alustavasti on arvioitu, että tämä tapahtuisi syksyllä 2018.

Lopullisesti tämän kuvion siunaa kaupunginvaltuusto marraskuussa, kun se päättää kaupungin ensi vuoden talousarviosta.

Lukiouudistus tehdään, jotta Lyseon ja Kaurialan yläkoulut voivat siirtyä lukioilta vapautuviin tiloihin. Yläkoulujen talot kärsivät sisäilma- ja kosteusongelmista, ja Kaurialan yläkoulu onkin jo siirtynyt niiden takia väistötiloihin Hamkin entisiin tiloihin Myllymäkeen. Lyseon yläkoulu vielä jatkaa Keskuskoulun talossa.

Osa Kaurialan koulukompleksista on kuitenkin edelleen käytössä, sillä väistötiloista puuttuvat vielä erikoisluokat eli käsityön, teknisen työn ja kotitalouden tarvitsemat tilat. Tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, että ne saadaan järjestetyksi ensi kevään aikana Hamkin entiseen Ilmarila-rakennukseen.

Ahveniston koulun lakkauttamisesta lanula päätti kesäkuisessa kokouksessaan. Ensi viikolla lanulan on määrä päättää, että lakkautus toteutetaan syyslukukauden alussa 2018.

Lakkauttamisprosessi on jo aloitettu, ja henkilöstön ja huoltajien kuulemistilaisuudet järjestettiin elokuun lopulla. Ahveniston yläkoulua korvaavaksi kouluksi tulee Nummen tuleva palvelukeskus, jota parhaillaan suunnitellaan. Sen on määrä aloittaa toimintansa syksyllä 2018. HäSa

Menot