Kanta-Häme

Suurlukio sijoitetaan Poltinaholle

Kantakaupungin tuleva suurlukio sijoitetaan Koulutuskeskus Tavastian kampukselle Hattelmalantien varteen. Lasten ja nuorten lautakunta päätti esittää tällaista ratkaisua. Asia menee vielä kunnanhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Lukio tulee Tavastian G-rakennukseen ja uudisrakennukseen, jonka rakentaminen saa maksaa enintään kahdeksan miljoonaa euroa. Tuo summa on sama, jonka kaupunki olisi käyttänyt Myllymäen lukiokampuksen rakennusten remontointiin.

Lukioratkaisu on siis muuttunut vajaassa puolessa vuodessa, sillä viime marraskuussa valtuusto päätti, että lukio siirtyy Myllymäen Rinnetielle Hamkilta vapautuneisiin tiloihin, joissa nykyään toimii Kaurialan yläkoulu.

Muuton aikataulun on tarkoitus pysyä ennallaan, eli suurlukion toiminnan on määrä alkaa syksyllä 2018.

Suurlukio korvaisi nykyiset Kaurialan ja Lyseon lukiot, joiden koulutalot tarvitaan Kaurialan ja Lyseon yläkoulujen käyttöön.

Tavastian kampus -ratkaisu tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun Tavastiassa huomattiin, että nykyisessä tilankäytössä on runsaasti tiivistämisen varaa. Lukiokoulutusta hallinnoi nykyään Tavastia, vaikkakin tiloista vastaa Hämeenlinnan kaupunki. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic