Kanta-Häme

Suurlukio solahtaisi Tavastian pihaan

Hämeenlinnan kantakaupungin suurlukiota sovitellaan nyt tosissaan koulutuskeskus Tavastian kampukselle Hattelmalantien varteen.

Lukioratkaisun palikat ovat menneet uusiksi vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Hämeenlinnan valtuusto linjasi viime marraskuussa suurlukion sijoituspaikaksi Hamkilta vapautuvat tilat Myllymäessä.

Hämeenlinnan lasten ja nuorten lautakunta käsittelee lukion sijoituspaikkaa kokouksessaan ensi tiistaina. Esityksenä on, että kaupunki hyväksyisi Tavastian ehdotuksen suurlukion sijoittamisesta Hattelmalantien kampuksen ns. G-rakennukseen.

– Siihen tässä ollaan kallistumassa. Suurlukion sijoittaminen samalle alueelle Tavastian ammatillisen koulutuksen kanssa on järkevää tilojen ja tukipalveluiden, kuten ruokailun ja opiskelijahuollon järjestämisen kannalta. Myös henkilöstön yhteiskäyttö saattaa olla mahdollista, sanoo lasten ja nuorten palveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Lanulasta lukioasia menee vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston ratkaistavaksi.

Hämeenlinnan lukiot kuuluvat hallinnollisesti koulutuskeskus Tavastiaan. Kaupungilla on kuitenkin päätösvalta lukioiden sijaintipaikasta, sillä suurlukion tarvitsema lisärakentaminen tehdään kokonaan kaupungin rahalla.

Kantakaupungin kahden lukion oppilasmäärä on noin 1 100. Lukiota varten tarvitaan Tavastialta vapautuvan G-rakennuksen lisäksi myös uudisrakentamista. Tätä varten kaupunki voi siirtää Myllymäen kampuksen remontointiin kaavaillut 8 miljoonaa euroa Tavastian lisärakennukselle.

Antti Karrimaan mukaan hankkeiden aikataulu pysyy ennallaan eli tarkoitus on, että suurlukion toiminta alkaisi syksyllä 2018. Myös lukion uudisrakennuksen on määrä valmistua siihen mennessä.

Lukioiden keskittäminen Myllymäkeen on herättänyt runsaasti vastustusta. Antti Karrimaa kertoo, että Tavastia-suunnitelma on otettu vastaan paljon myönteisemmin.

– Tätä pidetään ilmeisesti ihan hyvänä vaihtoehtona. Käytännön suunnittelutyö on jo käynnissä, ja lukioiden väki on mukana tässä työssä, Karrimaa kertoo.

Suurlukion sijoittamista Myllymäkeen perusteltiin viime vuonna muun muassa sillä, että Hamkin tiloille on vaikea keksiä muuta järkevää käyttöä.

– Niiden tilojen kohtaloa ei ole uudessa tilanteessa vielä ehditty miettiä, mutta se on tiedossa, ettei koulutuskeskus Tavastialla ole ainakaan niille käyttöä, Karrimaa sanoo. HÄSA

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic