Kanta-Häme

Suut makiaksi reilusti Reskalla

Ystävänpäivänä Ämy ry:n vapaaehtoiset jakavat kaupunkilaisille satoja levyjä reilusti tuotettua suklaata. Makupalan lisäksi tarjolla on tietoa ”Reilun kaupan kaupungista”.

Hämeenlinna tavoittelee kyseistä arvonimeä, ja siksi vapaaehtoiset vauhdittavat tavoitetta suklaatarjoilulla. Suklaalevyjä jaetaan pimeän kaupan illan yhteydessä kävelykatu Reskalla 14.2. kello 18 alkaen.

Hämeenlinnaan on tarkoitus perustaa helmikuun lopulla Reilun kaupan kaupunki -kannatustyöryhmä. Reilu kauppa ry kutsuu mukaan hankkeeseen kaupungin edustajia, yrityksiä, seurakuntia, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Mukaan voi ilmoittautua osoitteeseen maija.lumme@reilukauppa.fi.

Mukana hankkeessa on myös Hämeenlinnan elävän musiikin yhdistys Ämy, jonka vapaaehtoiset jakavat suklaan lisäksi tietoa siitä, mitä Reilun kaupan kaupunki -arvonimi tarkoittaa ja miksi Hämeenlinnan kannattaa tavoitella sitä.

– Toivomme kaupungin ja hämeenlinnalaisten kahviloiden, ravintoloiden ja hotellien lähtevän mukaan arvonimen tavoitteluun. Haluamme saada juoda kahvia ja syödä hedelmiä, jotka on tuotettu reilusti eli niin, että viljelijät saavat työstään elämiseen riittävää palkkaa, sanoo Reskan tempaukseen osallistuva Niina Raatikainen.

Suomessa on jo seitsemän reilun kaupan kaupunkia ja kaksi reilun kaupan kuntaa. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020